Pakistan Başbakanı İmran Han, kadınların kıyafetlerini 'tahrik edici' şeklinde nitelendirerek erkekleri cezbetmek isteyen kadınların "baştan çıkarmalarını" önlemek için örtünerek vücut hatlarını gizlemesi gerektiğini söyledi. Han, tecavüz vakalarında tecavüz eden erkeği değil, peçe giymeyen kadınları sorumlu tuttu.

Han, "Perde konsepti (bir tür peçe), erkekleri ayartmaktan kaçınmak içindir. Herkes, nefsine hakim olma konusunda irade gösteremiyor” diyerek film sektörleri Bollywood, Batı ve Hollywood filmlerinin de müstehcenliği yaydığını vurguladı.

Han'ın bu açıklamalarını benimsemediğini beklirten ve çevrim içi bir bildiri yayınlayan bir kısım Pakistanlı, Başbakan'ın düşüncelerini 'yanlış, duyarsız ve tehlikeli' olarak nitelendirirken, Başbakan'ın eski eşi İngiliz yapımcı Jemima Goldsmith de Twitter'da, Han'ın sözlerini tasvip etmediğini belirterek "Sorumlu olan erkektir"  dedi.

Goldsmith, paylaşımının devamında, "Yıllar önce Suudi Arabistan'daydım. Peçe giyen yaşlı bir kadın, dışarı çıktığında genç erkekler tarafından takip edildiği ve taciz edildiği gerçeğinden yakınıyordu. Tacizden kurtulmanın tek yolu kadının yüzünü kapatması mıydı? Sorun kadınların nasıl giyindiği değil!" dedi.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada ise 'Han’ın ülkedeki tecavüz vakalarının artmasına ilişkin ifadelerinin çarptırıldığı' ifade edildi.