CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan yönetiminde geçen 19 yılın sonunda, Marmara Denizi’ndeki müsilaj gibi yapış yapış pisliğin ülkenin her yerini sardığını söyledi.

Ülkede yaşananları fosseptikteki kurtçukların pislik bitince birbirini yemeye başlamasına benzeten Öztrak, “Bugün ülkemizdeki durum, tam da budur. Ülkeyi ciğer gibi, Mafya-Siyaset-Ticaret ekseninde yıllarca yemişler. Şimdi de düştükleri o çukurda, birbirlerini yiyorlar” dedi.
Hem İçişleri Bakanının bir organize suç örgütü elebaşından 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasının, hem de organize suç örgütü elebaşının kara para aklamayla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkışında İçişleri Bakanı’nın rolü olduğu iddiasının çok ciddi olduğunu ifade eden Öztrak, “Bu Bakan hakkındaki iddialara TBMM mutlaka vaziyet etmelidir. Derhal bir Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bu iddialar kendisine sorulmalıdır. Gerekiyorsa konu, soruşturma sürecine taşınmalıdır” diye konuştu. 

AK Parti döneminde özellikle, mücbir sebepler için konulmuş 21-b usulü ihalelerin istismar edildiğine dikkat çeken Öztrak, “Bu ucube rejimin düğmesine basıldığı 2014’ten 2021’e kadar yandaşlara giden para, ortalama kurlarla, 38 milyar dolar. Bugünkü kurla çevirirsek, 328 milyar lira” dedi.   

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: