İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılması gereken gözaltı incelemesi, kapatma tedbirleri dün yargılandı. Osman Kavala duruşmada gözaltına alındı. Silivri 1 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Görsel ve İşitsel Bilgi Sistemi'ne (SEGBİS) katıldı. Duruşmada Kavala'nın avukatları İlkan Koyuncu, Köksal Bayraktar ve Tolga Aytore de hazır bulundu. Kavala ve avukatları serbest bırakılmasını talep etti.

TUTUKLULUĞA DEVAM

"Suç mahkemesi kurulu", 'suçun mahkeme heyeti, yargılama aşaması, yasak suçlara karşı suç şüphesi, cezanın üst sınırı' olduğunu bilerek Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. yetersiz olacak '.
Gözaltı kararının diğer yönünden bir üye aleyhte oy kullanamaz. Karşı oyunda üye hakem, 'Osman Kavala'nın suçun niteliğini değiştirdiğini, savunmasını, delillerin büyük ölçüde toplandığını ve tutukluluğu sırasında devam eden adli kontrol önlemlerinin sağlayabileceğini belirtti. yeterli ve etkili kontrol. Kavala ile ilgili olarak, "Yurt dışına çıkamama, en yakın polis karakoluna iki gün başvurma ve İstanbul'dan ayrılmama" gibi adli kontrol tedbirlerinin çoğunluğunun görüşüne uymadığını belirtti.

Osman Kavala, 15 Temmuz'da İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'nün darbe girişiminden "Anayasayı ihlal etmek" ve "Devlet gizli bilgi, siyasi veya askeri casusluk" suçlamalarıyla beraat etti. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, kararları bozulan Gezi Parkı davası ile birleştirilmişti.