CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu EŞİK Platformu bileşenleri ile bir araya getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 300’ü aşkın bileşeni bulunan Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun (EŞİK) temsilcilerini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturdu.

EŞİK Platformu’nun 12 temsilcisi CHP Genel Merkezi’nde Nazlıaka’yı ziyaret etti. Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, Kadın Kolları MYK Üyeleri Armağan Akyüz, Aliye Ersever’in de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Nazlıaka, EŞİK Platformu bileşenlerinden oluşan heyete, CHP Kadın Kollarının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ardından Nazlıaka, heyeti CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturdu. Heyet, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusu da dahil 5 acil talebi CHP liderine iletti.

KADINSIZ DEMOKRASİ MÜMKÜN MÜ?

Heyet adına ilk sözü alan EŞİK Platformu'ndan Avukat Hülya Gülbahar, “kadınsız bir demokrasinin mümkün olmayacağını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin net bir biçimde uygulanmadığı parlamento dahil hiçbir uygulamanın kabul edilemeyeceğini ifade etti.

EŞİK Platformu bileşenleri, kadın sorununun demokrasi sorunu olduğunun altını çizerek, “Yasalara Dokunma, Uygula” kampanyası için CHP’den destek istedi.

YOKSUL KADINLARA ULAŞIN

Yapılan görüşemede, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu iletilen talepleri dikkatle dinleyerek not aldı. Kılıçdaroğlu, özellikle kentlerdeki ev kadınlarının güçlenmesine önem verdiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Milyonlar içinde ama yalnız bırakılmış” bu kadınlar için yerel yönetimlerin ve kadın örgütlerinin yapacağı tüm çalışmalara ve işbirliklerine her türlü desteği vereceğini belirtti. Bu açıdan yoksul mahallelerden başlayarak kreşlerin yaygınlaştırılmasının önemi üzerinde durdu. Kılıçdaroğlu, kadın cinayetlerinin nedenleri ve çözümü konusunda kapsamlı araştırmalar yapmak ve buna uygun politikalar üretmek gereğine işaret ederek, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurguladı. Görüşme esnasında Aylin Nazlıaka da İstanbul Sözleşmesi denetim organı olan GREVİO Türkiye Raporu’nun ilgili bölümlerinin özetlerinin düzenli olarak genel başkana aktarıldığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu bu kadar geniş bir kadın örgütünü bir araya getiren EŞİK platform gönüllüleriyle irtibat halinde olmaktan, bu meseleleri ele almaktan memnuniyetini ifade etti. Platformun çalışmalarını ve çabalarını takip ettiklerini, yararlandıklarını söyledi.


Hibya Haber Ajansı