Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet düşüyle çıktığı bu yürüyüşü gençlere emanet ettiğinin altını çizen Nazlıaka, 19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümünü kutladı.

19 Mayıs’ın emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilen onurlu bir direniş olduğuna değinen Nazlıaka, “Öncelikle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi en derin sevgi ve saygı ile anıyorum” dedi.

Türk Milleti’nin Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak ‘Kurtuluş’ yolunu açtığına değinen Nazlıaka, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“102 yıl önce mücadele destanıyla Samsun’a yanaşan Bandırma Vapuru ile bir millet küllerinden doğdu.  ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Mustafa Kemal Atatürk,  kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Atatürk’ün açtığı yolda, aydınlık yarınlara olan inancımız ile 102 yıldır Cumhuriyet değerlerini savunmaya devam ediyoruz.  Emperyalizme karşı 102 yıl önce yakılan Cumhuriyet meşalesini gururla taşıyoruz.  İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı ulusumuz her zaman Atatürk Cumhuriyeti’ni korumuştur ve korumaya devam edecektir. Bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.”

Nazlıaka, Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savucusu olan gençlere seslenerek, “Bir yandan gelecek kaygısı ve işsizlik bir yandan eğitimde yaşanan niteliksizlik nedeni ile ülkeyi terk etme noktasına geldiğinizin farkındayım. Fakat ilk seçimlerde AKP Hükümeti’nin karanlığını hep birlikte yırtıp atacağız. Aydınlık bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Bu toprakları terk etmeyiniz. Bu vatanın sizlere ihtiyacı var” dedi."


Hibya Haber Ajansı