Kuzey Atlantik İttifakı ile Beyaz Rusya arasındaki ilişkiler, Minsk yönetiminin sivil bir yolcu uçağını inmeye zorlaması ve muhalif bir gazeteciyi tutuklamasının ardından kötüleşti.
 Stoltenberg, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, "Acil bir durumda, Minsk ve Moskova'dan gelebilecek herhangi bir tehdide karşı her müttefiki elbette korumaya ve savunmaya hazırız" dedi. Tetikte bulunuyoruz ve Belarus'ta yaşananları çok yakından takip ediyoruz" diyen Stoltenberg, "Geçmişte Ukrayna, Gürcistan ve Moldova gibi devletlerin toprak bütünlüğünün ciddi şekilde ihlal edildiği gerçeğine müdahale etmek zorunda kaldık." yaptı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Beyaz Rusya ve Rusya'yı İttifak üyelerini tehdit etmemeleri konusunda uyardı.
Kuzey Atlantik İttifakı ile Beyaz Rusya arasındaki ilişkiler, Minsk yönetiminin sivil bir yolcu uçağını inmeye zorlaması ve muhalif bir gazeteciyi tutuklamasının ardından kötüleşti. Stoltenberg, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, "Acil bir durumda, Minsk ve Moskova'dan gelebilecek herhangi bir tehdide karşı her müttefiki elbette korumaya ve savunmaya hazırız" dedi.
Tetikte bulunuyoruz ve Belarus'ta yaşananları çok yakından takip ediyoruz" diyen Stoltenberg, "Geçmişte Ukrayna, Gürcistan ve Moldova gibi devletlerin toprak bütünlüğünün ciddi şekilde ihlal edildiği gerçeğine müdahale etmek zorunda kaldık." yaptı.
Daha fazla spekülasyon yapmak istemediğini belirten Stoltenberg, "NATO bir savunma ittifakıdır" dedi.
İki hafta önce Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukashenko, Minsk'te iki AB başkenti Atina ve Vilnius arasında uçan bir Ryanair ticari uçağının zorunlu iniş emrini verdi. Uçakta bulunan muhalif gazeteci Roman Protasevich ve kız arkadaşı Sofia Sapega gözaltına alınarak tutuklandı. Belarus muhalif gazeteciyi yakalamak için Minsk'e zorla yolcu uçağı indirdi Avrupa Birliği Belarus'a yaptırımlarla karşılık verirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Belarus lideri Aleksander Lukashenko'yu ağırladı ve Moskova'nın Minsk'e 500 milyon dolarlık kredi ile destek vereceğini söyledi. Putin, Batı ile olan ihtilafında Lukashenko'yu desteklemeye devam edeceğinin de altını çizdi.