On yıl önce bugün, Uzay Mekiği Atlantis, Amerika Birleşik Devletleri uzay ajansı NASA için bir dönemin sonunu işaret ederek son kez indi. Uzay yolculuğu ile eşanlamlı olan ikonik orbiter sonunda emekli oldu.

Amerikan astronotlarını uzaya göndermenin başka bir yolu olmayan NASA, astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonuna güvenli bir şekilde teslim etmek ve geri almak için Rusya'ya döndü. Bu ortaklık, NASA yeni bir plan bulana kadar yaklaşık on yıl boyunca gelişti: astronotlarını taşıyabilecek uzay gemileri inşa etmek için ticari şirketler kiralamak.
Uzay yolculuğunun bu yeni çağında, NASA artık araç inşa etmeyecek, bunun yerine özel uzay gemilerinde yolculuk rezervasyonu yapacaktı.

Bu amaçla, 2014 yılında ABD uzay ajansı geleceğin uzay taksilerini inşa etmek için iki farklı şirket seçti: Elon Musk'ın SpaceX'i ve uçak üreticisi Boeing. Her ikisi de mekik programının mirasına dayanıyor.

Mekiğin son savaşından on yıl sonra taşıdığı bazı astronotların, uzaydaki insanlar hakkındaki fikirlerimizi şekillendirmeye nasıl yardımcı olduğuna bir bakış.

NASA'nın beygir gücü
NASA, Apollo döneminin görkemli günlerinin ardından uzay mekiğine girdi. Muhteşem bir makineydi, roket gibi havalanabilen, uçak gibi inebilen ve üzerinden defalarca uçabilen kanatlı bir araçtı.

Toplamda, NASA bu uçan makinelerden beşini uzaya gönderdi: Atlantis, Challenger, Columbia, Discovery ve Endeavour (altıncı bir mekik olan Enterprise, uçuş testleri yaptı, ancak asla Dünya atmosferinin ötesine geçmedi). "Muhteşem Beşli" yörünge filosu otuz yıldır uçuyor ve uzaya erişim şeklimizi değiştirdi.

Bu süre zarfında Uluslararası Uzay İstasyonu inşa edildi, astronotlar sadece askeri pilotlardan daha fazlası oldu ve ikonik Hubble Uzay Teleskobu da dahil olmak üzere birçok önemli uydu fırlatıldı.
Son mekik görevinin komutanı olan eski bir NASA astronotu olan Chris Ferguson, Al Jazeera'ya “Mekik gerçekten şimdiye kadar yapılmış en eşsiz araçlardan biriydi” dedi.

Şimdi bir Boeing astronotu olan Ferguson, "Bir uzay mekiğinin yanında durma fırsatına sahip olmak çok özel" diye ekledi. Aklımıza koyduğumuzda neler yapabileceğimizi görmek ülke ve dünya için çok önemli” dedi.

Uzay mekikleri 135 görevde uçtu, ancak fırlatılması ve bakımı çok pahalı. Buna karşılık, ABD uzay ajansının kar amacı gütmeyen bir veri analizine göre, günümüzün ticari mürettebat araçları, NASA'nın satın aldığı en uygun maliyetli insan sınıfı uzay aracıdır ve iki farklı uzay aracı sistemi için 7 milyar dolardan az gelir sağlar. . Gezegen Topluluğu.

Buna karşılık, uzay mekiğinin geliştirilmesi 27 milyar dolardan fazlaya mal oldu (sadece Apollo'dan sonra ikinci) ve mekikler, 1986 ve 2003'te Challenger ve Columbia'nın kaybıyla kanıtlandığı gibi risksiz değildi.

Yeni nesil mühendislere ve roket bilimcilerine ilham vermek için NASA, uzay elçilerinden oluşan filosunu ülke geneline göndererek yeni bir yol izlemeye karar verdi.


Ferguson, "İnsan uzay uçuşunun bir amacı vardır." Dedi. Dedim. Dedim. Dedim. "Keşfediyoruz, çalışıyoruz ve gelecek nesil insanlara harika şeyler yapmaları için ilham veriyoruz."

Ticari uzay yolculuğunun yükselişi
2011'deki bu son görev sırasında mekiğin tekerlekleri yere değmeden çok önce, NASA farklı bir yol izlediğini biliyordu.
Elon Musk, sonunda insanları uzaya göndermek amacıyla 2002 yılında SpaceX'i kurdu. Ve Boeing zaten havacılık endüstrisinde önemli bir oyuncuydu.

2014 yılında NASA, Boeing'e bir sonraki uzay taksilerini inşa etmek için NASA'ya 4.2 milyar dolarlık bir sözleşme ve SpaceX'e 2.6 milyar dolarlık bir sözleşme verdi.

Bu amaçla NASA, doğrudan SpaceX ve Boeing ile çalışacak ve uzmanlıklarını mümkün olan en iyi mürettebatlı araçları inşa etmek için kullanacak bir astronot ekibi seçti.

Ferguson, astronot ofisinden ayrıldıktan sonra Boeing'e katıldı ve ilk özel astronot oldu. Bu ay ikinci mürettebatsız görevine başlayacak olan Starliner uzay aracının tasarımına yardım etti.

Ferguson, "İnsanlı uzay uçuşunda kalıp kalamayacağımdan emin değildim" dedi. "Fakat birinin tasarlamasına yardım etme şansına sahip olmak inanılmaz bir fırsattı. Tasarımı şekillendirmeye yardımcı olduğunuz bir şeyi görmek harika."

10 günlük görev boyunca gemi, Uluslararası Uzay İstasyonuna uçacak, yanaşacak ve ardından eve dönecek. Şirket, Starliner uzay aracını ilk kez Aralık 2019'da fırlattı ancak araç, uçuş sırasındaki bir anormallik nedeniyle uzay istasyonuna ulaşamadı.

Crew Dragon kapsülünü inşa eden SpaceX, bugüne kadar üç astronot görevi başlattı. Şirket, insanları yörüngeye fırlatan ilk özel uzay uçuşu şirketi oldu ve 2011'den bu yana ilk kez insanlı uzay uçuşunu ABD topraklarına geri getirdi.

(Dış Basın)