Cinayet, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 23:00 sıralarında Merkez Karatay ilçesi İsmail Mahallesi 62. Sokak'ta bulunan müstakil bir evde işlendi. Edin'in aktardığına göre, eve giderken maskeli bir kullanıcı tarafından vurularak öldürülen kızları Büşra Büyükşen, Nec'e göre doğmadan önce durduruldu. Necla ve Metin Büyükşen'in doktor oğlu Osman Büyükşen Müge Anlı'nın planı, babasını yakalamak için Erdoğan'dan yardım istemektir.

ŞÜPHELİLER İÇİN OPERASYON 
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından cinayeti çözmek üzere jandarma karakoluna atanan JASAT dedektifleriydi. JASAT'ta çalışan en yaşlı çiftin 13 Temmuz'da Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Operasyonda 25 kişi alınırken, şahıslara ait evlerde arama yapıldı.


AFGAN ÇOBAN İZLEMEYE TAKILDI
Zanlılar Abdullah B. ve Esra T. 'kasten tahrik', Zekeriya O. ve Mustafa O. 'kasten öldürmeye yardım etmek' suçlamasıyla tutuklandı. Adliyeye gönderilen 1 adli kontrol kararında, durum devam ederken 20 jandarma serbest bırakıldı. Soruşturmayı sürdüren jandarma tutuklanırken, azmettirici olduğu iddia edilen Abdullah B.'nin çiftliğinde çobanlık yapan Afganistan'dan 3 Abdülhamid Özbek, Afganistan'dan 3 Abdülhamid Özbek daha sonra Konya'yı terk ederek Ankara'ya gitti. 3 çiftlikte bulundu. Konya'ya sevk edilen Özbek, jandarma komutanlığı adliyesine götürüldü. Şüpheli, basın mensuplarına, 'Onları siz mi öldürdünüz?' diye sordu. "Yanlış kardeşim, Tanrı korusun" diye yanıtladı.