Gezginler, Mısır İlaç Kurumu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan altı aşıdan birini aldıklarını kanıtlamak için resmi olarak verilmiş QR kodlu sertifikalar sunmalıdır: Sputnik, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac ve Johnson & Johnson (ki bu sadece bir doz gerektirir).

Bakanlık, havaalanlarına ve limanlara yaptığı açıklamada, ikinci aşısını seyahatten 14 günden fazla bir süre önce alanlara PCR testi olmadan giriş verileceğini söyledi.

Bununla birlikte, Hindistan, Bangladeş, Pakistan, Butan, Myanmar, Nepal, Vietnam, Sri Lanka, Brezilya dahil olmak üzere yüksek riskli ülkelerden gelen yolcuların, aşı durumlarına bakılmaksızın varışta bir ID NOW COVID-19 testi yaptırmaları gerekecektir. Bu testin sonucu pozitif çıkarsa, PCR testi yapılacaktır. Bu test de pozitif çıkarsa, yolcu karantinaya alınmak üzere belirlenmiş bir hastaneye nakledilecek.

Perşembe günü Mısır, 466 yeni COVID-19 vakası bildirdi ve pandeminin başlamasından bu yana toplamını 278.761'e getirdi.

Mısır, Haziran ayının başında birçok kısıtlamayı kaldırdı ve bu sektör genellikle ülkenin GSYİH'sının yüzde 15'ini oluşturduğu için turizmde bu yıl bir artış görmeyi umuyor.