Üst düzey bir heyete başkanlık eden Mısır savcısı Hamada Al-Sawy, Salı günü Paris'e geldi ve Mısır Büyükelçiliği ile birlikte Eski Eserler Yüksek Konseyi genel sekreteri Mostafa Waziri, geri alma sürecini sürdürmek ve herhangi bir işlemi durdurmak için Mısır Büyükelçiliğini ziyaret etti. eserleri satmaya çalışır.

Mısır savcılığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yetkililerin Kahire'ye nakledilmeye hazırlanırken kurtarılan eşyaların envanterini çıkardıklarını söyledi.

Parçalar büyükelçiliğe nakledildi ve Fransız İçişleri Bakanlığı'nın yardımıyla açıldı.


Al-Sawy, savcılığın Mısır'ın kaçakçılığı yapılan antikalarını geri alma ve tarihlerini koruma stratejisi çerçevesinde bir plan izlediğini söyledi.

Kahire ve Paris'in suçla mücadelede cezai soruşturma teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi alışverişi yapması gerektiğini vurguladı.

Al-Sawy ayrıca organize ve ulusötesi suçlar, terörizm, kara para aklama, antika kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm paydaşlar arasındaki etkili işbirliğini detaylandırdı.

Mısır'ın Fransa büyükelçisi Alaa Yousef, işbirliğini övdü ve bunu Mısır-Fransa ikili ilişkilerinin kayıtlarına eklenen bir başarı olarak nitelendirdi.

Her iki ülke ilişkilerinin son yıllarda çeşitli alanlarda güçlendiğini de sözlerine ekledi.

 

( Dış Basın)