Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi Cuma günü, Asya ülkesinin günlük enfeksiyonlarında ve ölümlerinde korkunç bir artış nedeniyle Hindistan'a koronavirüs ölümleri nedeniyle başsağlığı diledi.

El-Sisi, Facebook'tan yaptığı paylaşımda, "Kendi adıma ve Mısır halkı adına, koronavirüs salgını kurbanları nedeniyle [Hindistan] hükümetine ve Hindistan'ın dost halkına başsağlığı diliyorum." dedi.

"Hindistan'ın bu zor zamanın üstesinden en kısa sürede gelebileceğini umuyoruz." diyen cumhurbaşkanı, Mısır'ın Hindistan'ın bu koşullarla yüzleşme çabalarıyla tam dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.

El-Sisi, Hindistan'daki tüm koronavirüs hastalarına hızlı bir iyileşme diledi.

Hindistan - ikinci bir koronavirüs dalgasından muzdarip - özellikle yoğun ve kırsal şehirler aracılığıyla günlük koronavirüs enfeksiyonlarında yıkıcı bir artış bildirdi. Bu, hastanelerin oksijenleri ve yatakları tükendikçe bunallarına neden oldu.

Bugüne kadar, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, salgının başlamasından bu yana 18,7 milyondan fazla koronavirüs vakası ve 208.330 ölüm bildirdi.

Asya ülkesi sadece Perşembe günü 386.888 vaka ve 3.501 ölüm kaydetti.

Ayrıca yetkililer, Reuters'e göre, ülke çapında bir aşı güdüsünün planlanan genişlemesinden bir gün önce, çok sayıda Hint eyaletinde koronavirüs aşısının tükendiğünü açıkladı.

Bu, Hindistan'ın dünyanın en büyük aşı üreticisi olduğu gerçeğiyle bile geliyor.