Mısır cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bassam Rady, ikilinin baş başa görüşmenin ardından iki ülkeden delegasyonlarla görüşmelerin geldiğini söyledi.

Kral Selman ikili ilişkilere, Mısır'ın Arap dünyasında güvenlik ve istikrarı sağlamadaki önemli rolüne ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Basra Körfezi ülkelerini desteklemeye yönelik aralıksız çabalarına övgüde bulundu.

Mısırlıların Krallığın gelişimine katkılarından dolayı takdirini dile getirdi ve iki ülke ve halkların çıkarları doğrultusunda her düzeyde ikili ilişkileri güçlendirmeye istekli olduklarını vurguladı.
Rady, El-Sisi'nin Kral Salman'a sıcak karşılama için teşekkür ettiğini, Mısır ve Suudi halklarının ortak bir tarihi ve tek bir kaderi paylaştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca Mısır'ın Suudi Arabistan ile her alanda işbirliğini güçlendirme arzusunu dile getirdi ve bölgesel zorluklar karşısında Arap saflarını birleştirmek için çalışmaya devam etmenin önemini vurguladı.

Kahire, güvenlikleri Mısır'ın ayrılmaz bir parçası olduğu için Arap Körfezi ülkelerinin güvenlik ve istikrarının tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Rady, görüşmelerde ortak çıkarları ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların yanı sıra ikili ilişkileri her düzeyde güçlendirmenin yollarının ele alındığını söyledi.

İki taraf, terörizme karşı mücadelede ortak çabaların güçlendirilmesi ve uluslararası toplumun, ülkelerin toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde bölgesel krizlere siyasi çözümler bulmak için ortak çabalarının güçlendirilmesi gereği üzerinde anlaştılar.

Suudi Arabistan'ın Mısır Büyükelçisi Osama Nugali, El-Sisi'nin ziyaretinin iki kardeş ülke arasındaki sürekli istişareler ve ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Nugali, iki ülke arasındaki sayısız anlaşma, mutabakat zaptı ve protokolün ilişkilerine tarihi, dini ve Arap boyutlarının yanı sıra stratejik bir boyut kazandırdığını da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan'ın Mısır'daki en büyük ikinci yabancı yatırımcı olduğunu, ikincisi ise 2020'de Krallık'ta yatırım lisansı verilen ülkeler arasında ikinci olduğunu kaydetti.

Dış Basın