Parfüm, çağlar boyu kadın ve erkeklerin vargeçilmez aksesuarı olmaya devam ediyor.

Koku grupları, parfümörler, koku piramidi, parfüm notası, esanslar ve parfüm dünyası hakkında merak ettiklerinizi sizin için araştırdık.

Parfümör, eşsiz koku alma yeteneğine sahip sanatçılardır. Yüzlerce esans ve hammadde arasından birbirine en uygun olan kokuları seçerek, kişiye özel parfümlere imza atarlar. 

Koku piramidi ve notalar da bedeninizi üç bölüme ayırarak vücudunuzun hangi bölgesinde nasıl bir koku kullanmanız gerektiği konusunda size yol gösterir.

Her bireyin teni birbirinden farklı özellikler taşıyor. Esmer, sarışın, kumral insanların birbirinden farklı ten özellikleri olduğu gibi, ter kokusu da birbirinden farklıdır. Bu nedenle kimi insan hafif çiçek kokusuyla tenini birleştirebilirken, kimisi de daha yoğun ve baharatlı kokularla teninin kokusunu bulabilir. 

Şehzade Emir, İstanbul'un meşhur Mısır Çarşısı'nda çocukluğundan bu yana parfüm satıyor. Daha çocukluk yaşlarından itibaren parfüm sattığını ifade eden Emir, parfüm konusunda şunları söyledi:

''Çocukluğumdan beri, yaklaşık 9 yıldır bu işi yapıyorum. Sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Arap coğrafyasına da parfüm gönderiyoruz. Arap Şeyhlerine, prenseslere, gençlere ve her yaş grubundan kişilere tenlerine uygun kokularda parfüm satıyoruz. 

Özel kokularda parfümleri satmayı ilke edindik. Her bireyin tenine uygun parfüm satmak bizim misyonumuz. Katar Şeyhlerine, Ürdün Şeyhlerine parfüm gönderiyoruz. Misk, amber gibi kokuları yurtdışından özel olarak getirtiyoruz. 

 

Amacımız, herkesin istediği şekilde kokuya ulaşmasını sağlamaktır. Her fiyat aralığında, her bütçeye uygun özel ve değerli parfümler satıyoruz. Özel kokuları süren kişilerin kendilerini özel hissetmelerini ve eşsiz olmalarını hissettirmeyi şiar edindik. 

Kadınlar bizim parfümlerimizi satın alarak özgüven kazanıyor ve kendilerini özel değerli hissediyorlar. 

 Mısır Çarşısı'na uğradığınızda bizim birbirinden değerli ve özel kokularımızı satın almadan geçemeyeceksiniz. Biz sadece Türkiye'yi değil Arap ve Avrupa coğrafyasını da birbirinden özel ve değerli kokularla buluşturuyoruz.

 Amacımız, doğru parfümü doğru tenlerle buluşturmak ve parfüm kullanımını yaygınlaştırmak.''

 

Haber: Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com