Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stilde mücadele eden milli sporcular 65 kiloda Münir Recep Aktaş ile 79 kiloda Muhammed Akdeniz bronz madalya kazandı.
Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ay-yıldızlı sporcu Münir Recep Aktaş, Moldovalı rakibi Maksim Sacultan’ı tuşla yenerek bronz madalyaya uzandı.
Milli güreşçilerden Muhammed Akdeniz ise Letonyalı rakibi Alans Amirovs’u 8-4 yenerek  üçüncü oldu ve bronz madalyayı elde etti.
Münir Recep Aktaş müsabakanın sonrasında "Avrupa’da büyüklerde ilk madalyam bronz oldu, ilerleyen dönemlerde inşallah altın madalya olacak." açıklamasını yaptı.
Bronz madalya kazanmayı başaran Muhammet Akdeniz ise mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, "Allah'a çok şükür kazandık, ülkemize hayırlı olsun inşallah. Bu madalya için yıllardır çalıştık. Gecemizi gündüzümüze kattık, başardık. Bu madalyayı eşime ve kızıma hediye ediyorum. Dün gece sabaha kadar uyuyamadım, rahatsızlandım. Üzüntüden olmuş ve birkaç tane serum yedim. Ona rağmen çıktım mücadelemi ettim." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı