Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nı güçlendirmek için Saadet Partisi'ni Millet İttifakı'ndan ayırma çabası olarak görülen bu görüşme sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Saadet Partisi'nin sert bir dille eleştirdiği İstanbul Sözleşmesinden çıkıldı.
Oğuzhan Asiltürk, görüşmeden 5 ay sonra Twitter hesabından 2023 seçimlerine katılacak 8 milyon gencin inancı üzerine yapılan bir anket sonuçları paylaştı.
8 milyon gencin sadece 3 milyonun kendisini inançlı olarak tanımladığını belirten Asiltürk, bu gençlerin Saadet Partisi'ne oy vermeyeceğini söyleyerek partinin duruşunu eleştirdi.

Asiltürk'ün açıklamaları sonrasında 2 saat içinde Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın'dan açıklama geldi. Aydın şu ifadelerle eleştirilere cevap verdi:
Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur. Saadet Partisinin kararlı duruşu ortadadır ve uzunca bir süredir kamuoyunun geniş kesimleri tarafından takdirle takip edilmektedir.
Aydın, parti merkez ve alt yönetimlerinin tümüyle Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun arkasında olduğunu belirttiği şu ifadelere de yer verdi:
Kazandığımız bu geniş ilgi ve takdirin her geçen gün arttığının bilinci ve sorumluluğuyla; muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde, GİK üyelerimiz, İl/İlçe Başkanlarımız ve partimizin her bir kademesinde görev yapan mensuplarımızın tamamı, ülkemizdeki kutuplaşma zeminlerini ortadan kaldırmak, hak ve adalete dayalı bir Türkiye’yi tesis etmek ve hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalışmaktadır ve bu anlayışla çalışmaya da devam edecektir.


ANALİZ: 

Saadet Partisi, Millet İttifakı içinde yer alarak sol ile sağ blok arasındaki yakınlaşmada önemli bir meşruiyet sağlıyor. Başkanlık Sistemi temelinde yükselen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi siyasetin sağ ve sol bloklar olarak ayrışmasını esas alıyor. Saadet Partisi'nin duruşu bu bloklaşmayı engelliyor. AK Parti sağ bloku Cumhur İttifakı içinde konumlandırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süredir Meral Akşener'i ile direkt bir polemiğe girmemesi de bu politikanın bir sonucu olarak yorumlanıyor. Bu sistem ile muhalefette kalarak kendisini dönüştüremeyen sol siyasetin biraz daha merkeze kayması bekleniyor.

SEDE.BULTEN