Piyasanın algısında enflasyonda şahin duruş etkinliği sürerken, ABD ekonomisine ilişkin açıklanacak verilere karşı fiyatlama hassasiyeti daha fazla olmaktadır. Fed ile piyasa arasında ki enflasyon görüş ayrılığının sürmesi yatırım temasında kısır bir döngünün devamını tetiklemektedir. ABD tahvil faizlerinden yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi ve buna ilave olarak güçlü $ temasının devreye girmesi risk algısının açıkça göstermektedir.

Bu durum endekslerde yukarı yönlü momentumu olumsuz yönde etkilemektedir.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, sözlü müdahalede bulunurken, Nisan veya sonrasındaki aylarda PPK kararıyla ilgili hemen faiz indirilecek şeklinde önyargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum” açıklamasını yapmıştır.

 

Başkanın açıklamalarına rağmen TRY değer kaybı öne çıkmıştır. USDTRY paritesinde 8 psikolojik seviyesi üzerinde kalıcılık etkin olmaktadır.

Fiyatlama dinamikleri;

S&P500 endeksi 3944 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak 3900 üzerinde kalıcılık pozitif olabilir.
ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,6567 seviyesinde bulunurken, 10 yıllık başa baş tahvil faizi (enflasyon algısı için takip!) %2,3589 seviyesinde (yükselişe dikkat!) bulunmaktadır.
Altın $1725 seviyesi ile $1700 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
Altın / gümüş rasyosu 69.56 seviyesinde bulunmaktadır.
USDTRY paritesi 8,1563 seviyesi ile 8 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
Türkiye 5 yıllık CDS 466.783 ile 400 seviyesi üzerinde bulunmaktadır. 
EURUSD paritesi 1,1780 seviyesinde bulunmaktadır.
Dolar temasında  (klasik $ endeksi) 92 seviyesi üzerinde kalıcılığını sürdürmektedir. (psikolojik algı 92 seviyesi üzeri veya altı!)
 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı