Melek İpek, tahliye edildi.

2 çocuk annesi Melek İpek, cezaevinde yattığı 107 günün ardından tahliye edildi.

İpek, 'meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' hükmü gereğince tahliye edildi.

Makdülün avukatı itiraz etti

Melek İpek'in kast olmaksızın "taksirle insan öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep eden Savcıya katılmadığını belirten avukat Ziya Berkhan Yaman, "Olayda taksirden bahsedilemez." dedi. Yaman,  Melek İpek'in kendisini ve çocuklarını korumak için cinayet işlediği yönündeki savunmalarına bakılacak olunursa, olayda şiddet ön plana çıkarıldığını, Melek İpek'in koruma talebi olmadığı gibi kaçarak kurtulma ihtimali varken kaçmadığını ve olay yerini terk etmediğini vurguladı.

Yaman, Melek'in 12 yıllık birliklerinde kolluk kuvvetlerine müracaat etmesi halinde mutlaka geri dönüş yapılacağını, koruma kararlarının tartışabileceği yerlerin ise mahkeme salonları olduğunu söyledi. Mahkeme saalonunda 20'ye yakın tanık dinlendiğini vurgulayan Avukat Yasman, ortak tanıdıkların sürekli şiddet öyküsünden bahsetmelerine dikkat çekti. Melek İpek'in 12 yıl boyunca şiddete maruz kaldığını ise hiçbir tanığın doğrulamadığına dikkat çekerek tanıkların olay gecesine dair bir bilgileri olmadığını, Melek İpek'in anlattıklarıyla tanıkların anlattıkların örtüşmediğini ifade etti.

Avukat Yaman, Ramazan İpek'in olaydan önce kız kardeşi ile mesajlaşarak 'Jandarmadan birisi var. Melek'le görüşüyor. Melek mesajlarını benden gizliyor" ddediğini belirten Yaman, adı geçen uzman çavuşun şiddet olayları başlamadan önce Melek İpek'le mesajlaştığını, Melek'in cevaben, 'Rahat konuşamıyorum' diye yazdığını ve jandarma da 'Tamam canım 'diye cevap verdiğini ifade etti.

Yaman, "Kimsenin bilmediği bir hikaye var. Maktul öldü, sanık anlatmıyor. Belki de bu sır onlarla mezara gidecek." dedi.

Çocuklara kurgu ifade verdirildiğini belirten Avukat Yaman, boğuşma esnasında silahın gelişigüzel patladığını,  olayda boğuşma olmadığını kriminal raporda da bu ıspatlanmaktadır dedi. Raporunda 'boğuşma var' denilmiştir." diye yazılsa ad otopsi raporundan ziyade kriminal rapora itibar edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yaman, Melek'in kocasını kasten öldürdüğünü, Ramazan içeri girer girmez Melek'in doğrudan kalbini hedef alarak ateş ettiğini ve dolayısiyle eşe karşı kasten ve tasarlayarak adam öldürme fiili olduğunu, tahrik uygulanacak ise de en üst sınırdan değil, en alt sınırdan uygulanması gerektiğini ifade etti.

Ne Olmuştu?

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında 7 Ocak gecesi yaşadıkları müstakil evde tartışma çıkmış, Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövmüş, ertesi gün Melek İpek eşini av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.