Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, Meksika'nın kuzeyindeki Zacatecas eyaletinde şüpheli uyuşturucu kartelleri arasında bariz bir silahlı çatışma sonrasında 18 erkeğin kurşunlu cesetlerinin bulunduğunu söyledi.

Zacatecas eyalet güvenlik departmanı sözcüsü Rocío Aguilar, "18 ölü vardı ve çatışma Valparaiso belediyesindeki San Juan Capistrano topluluğunda meydana geldi" dedi.
Valparaiso kasabasındaki ölümlerin Sinaloa ve Jalisco kartellerinden silahlı kişiler arasındaki bir çatışmadan kaynaklandığına dair kanıtlar olduğunu söyledi.

Aguilar, Milenio TV'ye verdiği demeçte, savaşın çim için savaşan rakip çeteler arasında olduğunu söyledi.

Uyuşturucuya bağlı şiddet, hükümetin sözde uyuşturucu savaşının bir parçası olarak kartellerle savaşmak için federal birlikleri görevlendirmeye başladığı 2006 yılından bu yana Meksika'da 300.000'den fazla insanı öldürdü.

Valparaiso, Jalisco Nueva Generacion adlı güçlü bir kartelin kalesi olan Jalisco eyaletiyle sınır komşusudur.


Yetkililer, çetenin uyuşturucu kaçakçılığı yollarının kontrolünü ele geçirmek için şiddetli bir kampanya yürüttüğünü söylüyor.

'Çaba sarfetmek'
Zacatecas'ta güvenlikten sorumlu hükümetin Yerel Koordinasyon Grubu'na göre olay yerinde biri yanmış üç araç ve "farklı kalibrelerde önemli sayıda kovan" bulundu.

Yerel basında, iki polis memurunun cesedinin Zacatecas'taki bir köprüye asılı bulunduğu Çarşamba gününden bu yana bir dizi silahlı saldırı haberi geldi.

Ancak Aguilar, yetkililerin şimdiye kadar bu korkunç bulgu ile Cuma günkü Valparaiso'daki silahlı çatışma arasında bir bağlantı bulamadığını söyledi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Cuma günü bölgede güvenlik sorunları olduğunu kabul etti, ancak yönetiminin suçla mücadelede ilerleme kaydettiğini söyledi.