Bakan Selçuk, okulların 2 Temmuz'a kadar eğitimlerine devam edeceği ve karnelerin bu tarihte çıkarılacağı bilgisini de paylaştı.

TRT Haber'de gündeme ilişkin iki soruya yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İkinci sınav liselerde yapılacak" dedi. YKS ve LGS sınavları ile ilgili olarak Bakan Selçuk, "YKS ve LGS'nin ertelenen duvarları hakkında bir karar yok, tarihlerde verilecek" dedi. Bakan Selçuk, "Öğrencilerimizin yarısı sınavları zamanında yapıyor, bazıları biraz daha erteliyor. Şu anda sütü erteleme kararımız yok" dedi.

Bakan Selçuk'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Okullar 2 Temmuz'a kadar açık kalacak. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Aksi takdirde dijital karne çıkaracağız. Her gün, çocuklarımızın ailelerini her sınıf düzeyinde ne kadar bağlantılı ve olumlu beklediğine bakıyoruz. Genel tabloya baktığımızda genel olarak kişi sayısı ile kişi sayısı arasında bir fark var. Öğrencilerin ailelerinin daha az teması var gibi görünüyor. Öğrencilerinin ailelerinde vaka sayısı yüzde 20 daha az. Okul daha kontrollü bir ortam. Öğretmenlerimiz çok dikkatli. Öğretmenlerin aşılanmasına 24 Şubat'ta başlandı. Yakın zamanda 425 bin öğretmene randevu açıldı.

Bakan Selçuk en riskli bölgeleri açıkladı

En riskli gruplarımız hangileri? Hangisinin en fazla kazanç açığına ve en fazla öğrenme açığına sahip olduğuna bakarız. Bu tür öğrenme eksikliklerini özel eğitim sınıflarında 8. ve 12. sınıflarda öğrendikçe 5 gün köy okullarımızı açtık ve ilkokullarımızı daha açtık. Çünkü buralarda sorunlar gördük. Şimdi, Bilimsel Komiteden tam kapanma sürecindeki tüm kurumların kapatılması için bir teklif geldi. Bu okullar da kapanış döneminde kapalı kalacaktır.

Karneler verilecek

Karşılaştığımız küresel bir sorun var. Aklımızda da var. Böyle bir süreçte görevimiz eğitici tedbirler almaktır. Yüz yüze eğitim döneminde de eğitim kayıpları yaşandı. Miktar şimdi biraz farklı. Okullar 2 Temmuz'a kadar açık kalacak. Puan kartları da bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermektir. Ancak, durum böyle değilse, puan kartlarını dijital olarak düzenleyeceğiz. Öğretmenler 1 gün tamamen okula gitmek zorunda kalmayacaklar. "