Sinema tarihinin en etkili bilim kurgu dizilerinden biri olan The Matrix'in son filmi, Kenau Reeves ve Carrie-Anne Moss gibi tanıdık yüzleri farklı biçimlerde beyaz perdeye geri getirecek.
Independent Türkçe'den We Got This Covered'in haberine göre, filmin senaryosundan sızdırıldığı iddia edilen detaylar, Matrix 4'ün Neo'nun insanlarla makineler arasındaki barışından 60 yıl sonra geçeceğini belirtti. The Matrix Revolutions'daki kaderi göz önüne alındığında, Keanu Reeves'in canlandırdığı ünlü karakterin ya nispeten aynı bir görünümle dirilmesi ya da yeni oluşturulmuş bir bilgisayar programı olarak geri dönmesi bekleniyor.
Yönetmen koltuğuna Lana Wachowski'nin oturacağı filmin detayları hakkında resmi bir açıklama olmasa da sızdırılan bilgiler film hakkında biraz fikir veriyor.
Giant Freakin Robot web sitesinde projeye yakın bir kaynağa dayanılarak dördüncü filmin organik ve yapay yaşam arasındaki ateşkesin devam ettiği bir evrende geçeceği iddia edildi.
Kaynağa göre, Morpheus'un eski öğrencisi, Trinity'yi aramak için filme adını veren programa yeniden girecek.
Devrimler'de açıkça ölü olarak görülse de, Neo'nun Carrie-Anne Moss tarafından oynanan aşk ilgisi, Matrix'te Tiffany adında evli bir kadın olarak bir şekilde yeniden ortaya çıkacaktı.
Çıkış tarihi yaklaştıkça filmle ilgili daha fazla spekülasyon veya teorinin gündeme geleceği anlaşılıyor.
Matrix 4'ün 22 Aralık 2021'de vizyona girmesi planlanıyor.