Kaza, Pazartesi günü saat 20:45 sularında (Tsİ 12:45) Petronas İkiz Kuleleri'ne yakın bir metro’da iki trenin birbirine çarpışması sonucu kaza meydana geldi.
Yolcular kaza sırasında tren vagonlarına savrulduktan sonra çok sayıda yaralı sedyelerle tahliye edilmişti.
Yetkililer, çoğu hafif yaralanmalara maruz kalan yolcuların 64'ü hastaneye kaldırıldı ve yaralılardan 6 tanesinin durumu ağır.
Bir yolcu, Lim Mahfudz, trenlerin çarpıştığı anı Twitter'da anlattı,"Tüm oturan yolcuların bir yerlere savrulmasıyla sonuçlandı... Fakat ayakta duran yolcuları vagonun camlarından raylara ve etrafa uçarken gördüm. Bu bir kabustu’’ diye yazdı
Bir diğer yolcu Afiq Luqman Mohd Baharudin resmi haber ajansı Bernama'ya verdiği demeçte, "Çarpma o kadar güçlüydü ki kafamda, sol bacağımda ve göğsümde yaralanmalar meydana geldi." dedi.
Sarsılmış yolcular acil servis çalışanları tarafından tünelden tahliye edilerek yüzeye çıkarıldı.
Yetkililer herhangi bir cinayet belirtisi olmadığını ve kazanın sürücü ile şebekenin komuta merkezi arasındaki iletişimsizlik nedeniyle meydana gelen bir sorundan kaynaklandığından şüphelendiklerini açıkladılar.
Kaza, ağın en işlek kulelerinden biri olan İkiz Kuleler'in altındaki bir istasyonun yakınında meydana geldi. Kazadan etkilenen hat enkaz kaldırma işleminden sonra hizmete açıldı.
Başbakan Muhyiddin Yassin kazayı "ciddi" olarak nitelendirdi ve yetkilileri ve tren işletmecisini "derinlemesine bir soruşturma yürütmeye" çağırdı.
Kaza, daha az ciddi olaylar yaşanmasına rağmen, yaklaşık 25 yıl önce faaliyete başlamasından bu yana metro sistemindeki en kötü kaza oldu.
2008 yılında iki trenin çarpışması sonucu dört yolcu hafif yaralanmıştı.