SİVİL DÜŞÜNCE - ÖZEL HABER

Kanal 5 Tv’de yayınlanan Sivil Politika programında Semra Polat’ın konuğu olan AK Parti Malazgirt Belediye Başkanı Aday Adayı Celal Şahin Tekin, "Malazgirt'e en büyük ihaneti İsmet İnönü ve CHP yaptı" ifadelerini kullandı.

Malazgirt’e en büyük kötülüğü İsmet İnönü zamanında CHP yönetiminin yaptığını kaydeden Tekin şöyle konuştu:

“Malazgirt, 1947’lerde rahmetli Adnan Menderes’in kalesiydi. Demokrat Parti’ye o dönemlerde oylar ful çıkıyordu. O dönemde Menderes, Malazgirt’i il yapma girişiminde bulundu ve bazı yatırımlar yaptı ama gel gör ki ihtilal oldu, Menderes idam edildi. İktidar CHP’nin eline geçti. Malazgirt’i bugünkü duruma getiren siyaset adamı İsmet İnönü’dür; Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Malazgirt’i yıkan, Malazgirt’i kötü duruma düşüren CHP’dir. Anlatayım; o dönemde rahmetli Menderes, Malazgirt’te 550 tane göçmen konutu yaptıracaktı.

"Semra hanım, Malazgirt’te sizde kaldınız, biliyorsunuz; 15 evler Malazgirt’te Menderes’in yaptırdığı göçmen evleri idi. O evler, Murat Köprüsü’ne kadar devam edecekti. Menderes, dışarıdan göçmenleri getirerek Malazgirt’e yerleştirerek nüfusu artıracak ve Malazgirt’i il yapacaktı. Ve bu 550 göçmen evi, -şu anda top sahasının bulunduğu alan- inşaat malzemelerinin bulunduğu alan idi. Hayal meyal aklıma geliyor, üç katlı bina büyüklüğünde kereste yığılmıştı; demiri, çimentosu… hepsi vardı. İhtilal olunca İnönü kalktı bunları ne yaptı biliyor musunuz? O inşaatları yarıda bıraktı ve malzemeleri de Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderdi. Şimdi Kırıkhan’a gittiğiniz zaman İslahiye’den Kırıkhan’a girişte sağ tarafta Malazgirt Mahallesi vardır. Malazgirt’ten gönderilen inşaat malzemeleriyle yapıldı o mahalle. Bunun yanında yine Menderes’in projelerinden biri olan, Muş’tan gelen Devlet Demiryolları ağı Murat havzasını takip ederek Ağrı-Doğubayazıt ve Gürbulak üzerinden İran’a geçecekti. İsmet İnönü gelir gelmez bu hattı da durdurdu. Bu hattın akıbetini de anlatayım; yeni hükümet kuruldu, Ferit Melen bu projeyi iptal etti. Muş’tan Devlet Demiryolları’nı Tatvan’a, Tatvan’dan da feribotla Van’a geçirdi. Bakın, o gün olduğu kadar bugün de külfetli. Van’dan da İran’a geçirdi. Bu bir ihanettir! O dönemde Malazgirt’te yapılması planlanan havaalanı projesi vardı. O proje halen duruyor; havaalanının yeri de halen duruyor. Bunu da iptal ettiler. Bunun yanında, Malazgirt Alparslan Lisesi’nin temeli Menderes tarafından Malazgirt’e atıldı. İnönü ise geldi, okul projesini iptal ederek Bulanık’a gönderdi. Malazgirt Devlet Hastanesi yapıldı, faaliyete geçti. İnönü ise iptal ederek Bulanık’ta faaliyete soktu. Malazgirt’in yıkımına sebep olan, Malazgirt’i yıkan Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir.”