Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün askeri törende yaptığı konuşmada ABD'yi kendisine suikast planlamakla suçladı.
CIA ve ABD askeri kurumlarının kendisine suikast düzenlemeye hazırlandığını savunan Maduro, ABD Başkanı Joe Biden'ın da bu plana dahil olabileceğini ima etti;

Maduro , "Joe Biden, Donald Trump'ın Venezüella'yı iç savaşa sokma ve bizi öldürme emrini onayladı. Evet mi hayır mı? Soruyorum. Ne yaptılar? Kolombiya'daki kaynaklarımız, beni ve önemli siyasi ve askeri liderleri öldürmeyi planladıkları konusunda bize güvence verdi. Başkan Joe Biden, beni ve Venezuela'daki diğer liderleri öldürme planını onayladı mı?"
Maduro ayrıca, ABD Güney Komutanlığı başkanı Craig Faller ve CIA Başkanı William Burns'ün, şiddeti körükleme ve Venezuela'ya suikast düzenleme planının bir parçası olarak hazırlıkları tamamlamak üzere Kolombiya ve Brezilya'ya gittiğini iddia etti. Venezuela lideri konuşmasında iddiasına dair herhangi bir kanıt sunmadı.
Maduro ayrıca 2019'da eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Kolombiya'yı kendisine suikast düzenlemeye ve hükümeti devirmeye teşvik ettiğini iddia etti.
Venezuela'da 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerini solcu Nicolas Maduro kazanırken, aralarında ABD'nin de bulunduğu bazı ülkeler yolsuzluk iddiaları nedeniyle sonucu tanımadı. ABD, muhalefet lideri Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıdığını duyurdu.
Maduro geçen ay ABD'yi, Biden yönetiminin reddettiği Trump yönetimi sırasında uygulanan yaptırımları hafifletmeye çağırdı.