Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stilde milli sporcular Taha Akgül, Süleyman Atlı ve Feyzullah Aktürk finale yükseldi.
Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen şampiyonada serbest stilde 61, 74, 86, 92 ve 125 kiloda yarı final müsabakaları yapıldı.
Milli sporculardan Süleyman Atlı, 61 kilo yarı finalinde Bulgar Georgi Valentinov Vangelov’u 6-3 yenerek adını finale yazdırdı. 
İki Avrupa şampiyonluğu bulunan Atlı, finalde Ermenistanlı sporcu Arsen Harutyunyan ile karşı karşıya gelecek.
Ay-yıldızlı sporcu Feyzullah Aktürk ise yarı finalde karşılaştığı Gürcü Miriani Maisuradze’yi 5-2 mağlup ederek 92 kiloda finale yükseldi. Aktürk, finalde Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev’le altın madalya için mücadele edecek.
Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ise 125 kilo yarı finalinde ev sahibi ülkeden Macar Daniel Ligeti ile karşılaştı. Taha Akgül, rakibini teknik üstünlükle 10-0 mağlup ederek finale yükseldi.
Akgül, 9. Avrupa şampiyonluğunu kazanmak için finalde Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaşacak.
86 kiloda mindere çıkan Osman Göçen ise San Marino’dan Myles Nazem Amine’e yarı final maçında kaybetti. Göçen, yarın İsrailli Uri Kalashnikov ile bronz madalya maçı yapacak.
Öte yandan Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda yer alan kadın milli sporculardan Evin Demirhan Yavuz, Bedia Gün, Elif Yanık, Aslı Demir ve Yasemin Adar yarın maça çıkacak.

Hibya Haber Ajansı