Yaklaşık iki yıldır büyük bir ekonomik kriz yaşayan Lübnan'da vatandaşlar, kötüleşen yaşam koşullarını, ekonomik koşulları ve akaryakıt kıtlığını protesto etmek için sokaklara döküldü.
Ülkenin kuzey bölgelerinde düzenlenen gösterilerde gençler, Trablus ile Beyrut'u birbirine bağlayan otoyol başta olmak üzere birçok ana caddeyi kum ve taş kullanarak trafiğe kapattı.
Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar ilçesinde Suriye sınırına bağlanan uluslararası Al-Minya yolu da eylemciler tarafından geçişlere kapatıldı.
Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, ülkenin güneyindeki Sidon eyaletindeki göstericiler, ilaç kıtlığının yanı sıra elektrik, su ve yakıt gibi temel hizmetlerle ilgili sorunları protesto etmek için çöp konteynerlerini ateşe verdi; Elektrik şirketinin önündeki yol bir süre trafiğe kapatıldı.
Sur şehrinde göstericiler araç lastiklerini ve atıklarını yaktı ve Sayda'ya giden ana yolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapattı.

LÜBNAN'DAKİ EKONOMİK KRİZ
Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip olan Lübnan ekonomisi, 1975-1990 iç savaşından bu yana en büyük krizini yaşıyor.
Sermaye çıkışlarına karşı sert uygulamalara başvuran Lübnan bankaları, 17 Ekim 2019 tarihinden itibaren uluslararası havale işlemlerine ara vererek, müşterilerinin hesaplarından döviz çekilmesine kısıtlamalar getirdi.
Yerel para birimi Lübnan Lirası, Merkez Bankası'nın döviz kurunu sabit tutmasına rağmen bankalardaki değer kaybı ve karaborsa nedeniyle farklı fiyatlardan işlem görüyor. Merkez Bankası'nın belirlediği resmi oran 1507 iken, bankalarda cari oran 3 bin 900 lira olurken, karaborsada dolar 13 bin liranın üzerinde işlem görüyor.