Binlerce protestocu İngiltere Hyde Park'ta 12: 00'de toplandı ve İsrail Büyükelçiliği'ne yürüdü.
Göstericiler "Terörist İsrail" ve "Etnik temizliğe bir son ver" sözleriyle Filistin için özgürlük sloganları atıyorlar.
Saldırıların durdurulmasını, Gazze ablukasının kaldırılmasını ve işgalin durdurulmasını isteyen göstericiler, hükümetin İsrail'e verdiği desteği durdurmasını istiyor.

Filistin bayraklarının da taşındığı gösterinin akşama kadar devam etmesi bekleniyor.

FRANSA'DA 15 ŞEHİRDE İSRAİL PROTESTOSU
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına Fransa'dan da tepki var. Ülkenin 15 şehrinde "Filistinlilerle Dayanışma" toplantıları yapılıyor. Fransa'da Macron yönetimi tarafından Filistin'e destek yürüyüşleri yasaklanmıştı.

BERLİN'DE İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa-Doğu Kudüs-Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı Filistin'e destek gösterisi düzenledi. İsrail'in lanetlendiği gösteride, Filistin yanlısı sloganlar atıldı.

KUDÜS VE GAZZE'DE OLAYLAR
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grubu, İsrail polisinin Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden 10 Mayıs yerel saat 18: 00'e kadar çekilmesine izin verdi.
İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Jarrah'dan çekilmemesinin ardından Filistin direnişi İsrail'e çok sayıda roket attı.
İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne karşı "Duvarların Koruyucusu" adıyla başlattığı askeri operasyondaki bilanço şöyle: 10 Mayıs'tan bu yana devam eden kara-hava-deniz saldırılarında 39'u çocuk 139 Filistinli İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda hayatını kaybetti ve yaralı sayısı 950'ye çıktı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı