NN Hayat ve Emeklilik, Genç Başarı Eğitim Vakfı (Junior Achievement Turkey) işbirliğiyle düzenlenen Sosyal İnovasyon Kampı'nda lise öğrencileriyle buluştu. 21 ilde 35 farklı liseden 78 öğrencinin katıldığı kampta gençler eğitimde fırsat eşitliği için teknolojik çözümler tasarladı. Değerlendirmede en iyi projeler belirlendi.

NN Hayat ve Emeklilik, Genç Başarı Eğitim Vakfı (Junior Achievement Turkey) işbirliğiyle düzenlenen Sosyal İnovasyon Kampı'nda lise öğrencilerini inovasyonla buluşturdu. İlki 2017 yılında gerçekleştirilen kamp, ​​pandemi nedeniyle bu yıl ilk kez internet üzerinden gerçekleştirildi. Kendi şehirlerinden bağlantı kurarak bir araya gelen lise öğrencileri, bu yıl NN gönüllüleri ile sosyal sorunlara yenilikçi çözümler üretti. 21 ilde 35 farklı liseden 78 öğrencinin karma gruplar halinde sosyal girişim fikri geliştirdiği Sosyal İnovasyon Kampı'nda öğrenciler bu yıl "Eğitim Teknolojileri ile Eğitimde Fırsat Eşitliği" konulu çalışmalarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin ürettiği fikirlerin NN gönüllü mentorlarının desteğiyle iş planına dönüştürüldüğü kamp sonunda en iyi projeler seçildi.

Yeni deneyimlerden korkmayın

Sosyal İnovasyon Kampı etkinliğinde internet üzerinden gençlerle tanışan NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska, kendi deneyimlerini paylaşarak gençlere tavsiyelerde bulundu. Anna Grzelonska şunları söyledi: “Sadece başarılı bir öğrenci olmayı değil, aynı zamanda yeni deneyimler kazanmayı da hedefleyin. Hayatta ne yapmak istediğinize karar vermeden önce farklı deneyimlerle kendinizi geliştirin, cesur olun ve merak edin. Unutmayın, içinde yaşadığımız kültürler ve şehirler ayrı olsa da, hepimiz insanız. Olumlu ve açık fikirli olun. Hayat bize her zaman hayal edemeyeceğimiz güzellikler getirebilir. "


Gençlerin gözünden sosyal sorunlara çözümler

NN gönüllülerinin mentorluğu ve paylaşılan deneyimlerle gençlerin hayatlarında olumlu bir iz bırakmayı hedefleyen Sosyal İnovasyon Kampı'nda; Gençlerin akıl hocalarının rehberliğinde sosyal sorunlara fikir geliştirmeleri ve çözümler bulmaları hedeflenmektedir. Kampa katılan öğrenciler günümüzde yaşanan sosyal sorunlara değinme şansı bulurken, ekip olarak üzerinde çalıştıkları bir projeyi de erken yaşta jüriye deneyimleme fırsatı buldular. 2 gün süren etkinlik kapsamında lise öğrencileri, hiç tanımadıkları gruplarla sınırlı sürede uçtan uca proje tasarlamanın heyecanını yaşadılar.

Üç proje ödüllendirildi

NN Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Kuzey Kaya ve Müşteri İletişim Merkezi Müdürü Sercan Ünal jüri kadrosunda yer aldı ve en başarılı projeler ikişer birinci ve ikinci olarak belirlendi. İlk kazanan proje şu şekildedir: EQ-Vision, "Eşit ve Yüksek Kaliteli Vizyon" sloganıyla tüm öğrencilerin erişebileceği bir platform olarak tasarlandı. Coğrafya, yaş, sınıf gibi filtreler kullanarak kendi yaş / sınıf gruplarındaki öğrenciler; Platforma kayıt olurken tamamladıkları kişilik envanterleri sayesinde benzer ilgi ve eğilimleri olan öğrencilerin neler konuştuklarını ve hayal ettiklerini görebiliyorlar. Bu şekilde öğrenciler, akranlarının gündemlerinden ve çalışmalarından haberdar olabilirler. DC Online - Öğrenci Etkileşim Platformu, verimli bir sınıf ortamına ve rehber öğretmenlere erişememe sorunları ve bazı okulların öğrencilerle iletişimdeki yetersizliği temel alınarak oluşturulmuştur. DC Online, öğrencilerin seçtikleri derslere ve derslere göre seçtikleri derslere katılmalarını ve hem çevrimiçi kütüphane ortamını hem de bireysel ve toplu rehberlik hizmetlerini görmelerini sağlar. Ayrıca, öğrencilerin okul dışındaki sosyal etkileşimini genişletir ve çevrimiçi bir kütüphane hizmeti sunar. Studay adlı web sitesi ve mobil uygulama projesi, 6-18 yaş arası öğrencilerin eğitiminde eksiklik ve ihtiyaçları gidermeyi amaçlamaktadır. Proje aynı zamanda işitme ve görme engelli öğrencilerin bu imkanlardan yararlanmasını sağlıyor.

 

Hibya Haber Ajansı