Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network’ Türkiye’nin Kasım ayı buluşması NIVEA Beiersdorf Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 11 Kasım’da online olarak düzenlenen etkinliğin bu ayki konuğu ekonomist Mahfi Eğilmez oldu.

“Türkiye ve Dünya Ekonomisi Güncel Analiz” başlıklı sunumuyla LEAD Network üyeleriyle bir araya gelen Mahfi Eğilmez yaşanan küresel pandemi sonrası makroekonomik göstergeleri yorumladıktan sonra Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Büyümeden işsizliğe, enflasyondan turizm gelirlerine çok farklı alanlarda veriler paylaşan Eğilmez, Türkiye ekonomisinin yaşadığı bu zorlu süreçlerden güçlenerek çıkması için önerdiği çözümleri de katılımcılarla paylaştı.

 

Bizlere Çok Önemli Görevler Düşüyor

Etkinliğe ev sahipliği yapan NIVEA Beiersdorf Türkiye Genel Müdürü Mustafa Birhan Hazer oturumun açılışında yaptığı konuşmada, kadınların işgücüne katılımlarının desteklenmesi ve kadın liderlerin etkinliklerinin artırılması konusuna kurum olarak çok önem verdiklerini belirtti. Hazer; “Çeşitlilik ve kapsayıcılık bizim kurum kültürümüzde en öncelikli değerlerimiz arasında yer alıyor ve attığımız her adımda bunu mutlaka gözetiyoruz. NIVEA Beiersdorf Türkiye’de şu an için kadın yönetici oranımız yüzde 53, satış operasyonumuzda da kadın çalışan sayımızı geçen yıla göre yüzde 86 oranında artırdık. Kadınların ekonomik hayatta aktif olması ve sorumluluk almasının toplumların gelişmesinde önemli itici güç olduğuna inanıyor ve NIVEA Beiersdorf Türkiye olarak bu alandaki çalışmaları desteklemeyi sürdürüyoruz.”

 

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Alanında Gelişim için Kurumsal Destekçilerimizle Hayata geçirdiğimiz Projelerimiz Çok Önemli

LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman ise “Her geçen gün artan kurumsal ve bireysel üyelerimizin de desteği ile Çeşitlilik ve kapsayıcılık adına sektörümüzde güzel projelere imza atıyor olmaktan mutluyuz. NIVEA Türkiye gibi kurumların politikalarında Çeşitlilik ve Kapsayıcılık çalışmalarına yer veren firmalar aynı zamanda verimlilik ve karlılık adına da pozitif adım atmış oluyor çünkü yapılan araştırmalar çeşitliliğe önem veren firmaların verimlilik ve karlılıkta öne çıktıklarını gösteriyor” dedi.

 


Hibya Haber Ajansı