İsrail'in saldırıları nedeniyle 200'den fazla sivilin hayatını kaybettiği Filistin'de Yahudilerin işlediği savaş suçları devam ediyor.

Arap basınında yer alan habere göre, İsrail yanlısı paylaşımda bulunan Çekya büyükelçisi büyük tepki topladı.

İsrail ile resmi bir bağı olmayan Kuveyt dışişleri bakanlığı, Çekya büyükelçisine "diplomatik pozisyonlarının doğasına aykırı eylemlerinin mutlak reddini" ifade etmeye çağırdığını duyurdu. 

Çekya büyükelçisi, bir mektup yayaımlayarak özür diledi.

Açıklamada, bakanlığın kişisel Instagram hesabında Dvorak söylemini "kategorik olarak reddettiği ve kesinlikle onaylamadığı" ileri sürüldü.

Dvorak, büyükelçiliğin Twitter hesabına yüklenen mektubunda, "Yakın Kuveytli ve Müslüman arkadaşlarımın birçoğunun duygularına karşı son derece duyarsız olduğumu ve onlardan, tüm Kuveytlilerden ve Filistinlilerden ve bundan zarar gören herkesten özür dilemek istiyorum" dedi.

Binlerce Kuveytli memnuniyetsizliklerini sosyal medyadan duyurarak, sadece Dvorak'ın # FreePalestine etiketiyle ayrılması çağrısında bulundu."Özür dilemek yeterli değil. Büyükelçi sınır dışı edilmelidir." denildi.

"Kuveyt'te hoş karşılanmıyorsun" ve "utanmalısın" dedi.

Geçen hafta Kuveytliler, Filistinlileri desteklemek için çok sayıda protesto düzenledi. Pazartesi günü bir gösteri bekleniyor.

Sağlık bakanlığına göre, İsrail'in Pazartesi günü yenilenen hava saldırıları, 42 Filistinlinin öldürülmesinden bir gün sonra gerçekleşti, bombalamaların başlamasından bu yana en kötü günlük sayım ve Gazze'de en az sekiz çocuk ve iki doktor da bulundu.

İsrail'in Hamas'a hava harekatı başlattığı 10 Mayıs'tan bu yana, Gazze'de en az 58'i çocuk olmak üzere toplam 197 Filistinli şehit oldu ve 1.200'den fazla kişi yaralandı.

İsrail'de Gazze'de silahlı grupların açtığı roket ateşi sonucunda biri çocuk 10 kişi öldü, 294 kişi yaralandı.