British Council, Türkiye’deki kültür ve sanat kuruluşlarını ‘Uluslararası İşbirliği Hibesi’ne başvurmaya davet ediyor. 4 Kasım’a kadar başvuruların kabul edileceği programda,  Birleşik Krallık’tan bir ortakla proje geliştirme ve işbirliği için 5 ile 75 Sterlin arasında değişen hibe imkanı sunuluyor.

British Council, toplamda 3.5 milyon Sterlin destek imkanıyla, tüm kültür ve sanat kuruluşlarının katılabileceği ‘Uluslararası İşbirliği Hibesi’ni başlatıyor. Hibe programı, Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kuruluşların ortaklaşa işbirliği yapmalarına olanak yaratırken, yeni projeler geliştirmek ve hayata geçirmek için de fırsat sunuyor.

Uluslararası işbirliklerini desteklemeye her zaman önem veren British Council, bu hibe programı ile Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kültür-sanat kurumlarının ortaklaşa gerçekleştirecekleri yüzyüze, dijital veya hibrit sanat projelerini desteklemeyi hedefliyor. Toplamda 3.5 milyon Sterlin destek sağlayacak ‘Uluslararası İşbirliği Hibesi’, sanatçıların uluslararası meslektaşlarıyla yaratıcı sanat eserleri yaratmalarını ve geliştirmelerini desteklemek, yeni uluslararası ortaklıkları ve yenilikçi işbirliği yollarını teşvik etmek için tasarlandı. Program kapsamında, kuruluşlara 5 ila 75 bin Sterlin arasında değişen hibe olanakları sağlanıyor. Başvuruların kabul edileceği projeler; film, müzik, yaratıcı teknoloji (oyunlar, sürükleyici, karma, artırılmış ve sanal gerçeklik dahil), edebiyat, görsel sanatlar, tiyatro ve dans, mimarlık, tasarım ve moda alanlarını kapsıyor. Projelerin aynı zamanda, eşitlik ve kapsayıcılık gibi önemli çağdaş temaları ve/veya iklim değişikliği gibi küresel zorlukları ele alması teşvik ediliyor.


Hibya Haber Ajansı