Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz yıl İçişleri bakanı Süleyman Soylu ile aralarının bozulması nedeniyle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu ancak bu istifanın kabul edilemediği iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Koca ile Bakan Soylu'yu barıştırdığı ancak ilerleyen süreçte aşılarla ilgili CHP'nin sorular yöneltmesi nedenyile Koca'nın istifayı tekrar gündeme getirdiği siyasi kulislerde en çok konuşulan konularından biri oldu.

İslam müderrisi Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için eleştirilen Bakan Koca, kamuoyunda ve sosyal medyada çok eleştirilmişti. Bakan Koca bu eleştirilerin ardından özür dilemek zorunda kalmıştı. Koca'nın özür dilemesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yetkili bir ismin, "Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yerde özür dilemek uygun kaçmadı" tepkisi üzerine Bakan Koca'nın ''Zaten istifamı gönderiyorum" dediği öne sürüldü.

Bir diğer iddia ise, Bakan Koca'nın koronavirüse yönelik politikalarının önüne geçilmesi ve çalışmasının engellendiği yönünde.

Bakan Koca'nın görevi bırakmasının ardından yerine yine bir Karadenizli olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl'ün getirileceği iddia edildi. Bu iddia doğruysa, kabinede Karadenizli hakimiyeti güçlenerek devam edecek.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com