Lydda, Ramleh, Bat Yam, Haifa ve Yaffo gibi karışık Arap ve Yahudi kasabalarındaki Filistinliler son birkaç gün içinde defalarca saldırıya uğradı ve grup ırkçılıkla meşrulaştırıldı. "Araplara ölüm" diye bağıran sağcı Yahudi çeteleri, İsrail vatandaşlığının yüzde 20'si Arapları darp etti, evlere zarar verdi ve dükkanları hedef aldı.

Hayfa'daki fahri İspanyol konsolosu ve siyasi analist Wadie Abu Nassar, kızın, arabalarının ve Hayfa'daki evinin Arap karşıtı bir Yahudi mafyası tarafından hedef alındığını söyledi.

Yerel bir radyo istasyonuna konuşan Abu Nassar, kızlar şok olduğunu ve fiziksel şiddetten daha fazla yara verdiğine dikkat çekerek, "Kızlarım bir takım fiziksel yaralar alırken, yıllardır saklı olan bu ırkçılığın ortaya çıkmasının ardından çok daha derin yaralar duygusal yaralar oluyor." dedi.

İsrail, Filistin ve Ürdün'deki Katolik piskoposların danışmanlarından Ebu Nassar, dağınıklığın gerçekten ortaya çıktığını ekledi, "Şiddetsizliğe kesinlikle inanıyorum, ancak İsrail halkının ırkçılığın derinliğini gördüğü açık ve bunun tek nedeni Filistinlilerin yıllardır uğraştıkları bir şeyle uğraşmak zorunda olmaları."

Kudüs Üniversitesi Eski Başkanı Prof. Arab News'e Sari Nusseibeh'in verdiği demeçte, İsrail'de ani Filistin halkının ayaklanmasının iki yüzü olduğumu söyledi; İsrail zaman zaman ortaya çıkmasa da, İsrail devletinden hoşnutsuzluğunu, Filistin ulusal mücadelesiyle özdeşleşmeyi ve dini meseleleri ifade ediyor, "'Sivil devlet'in karşılıklı güvensizlik, linç ve kargaşaya dönüşmesi, İsrail için üstünlükçü bir ideolojiye karşı ayrımcı bir direnişin sonsuza kadar geçerli olmayacağının ve muhasebe gününden kaçınılması için düzeltilmesi gerektiğinin açık bir işareti olmalıdır. " "Bu arada, Gazze'den gelen roketler İsrail'in yaşamları için ölümcül bir tehdit oluşturmaya devam ediyor ve İsrail'in siyasi imajına yönelik bir meydan okuma, İsrail'in nükleer ve askeri gücü ne kadar düşük olursa olsun, İsrail'in ulusal mücadelesiyle çözülemeyecek. İsrail aynaya bakmalıdır. ve adalet yerine getirilene kadar asla barışa ulaşamayacağı gerçeğiyle yüzleşin. "

Emekli İsrailli doktor ve Peres Barış Merkezi tıp programının eski başkanı Dan Shanit, Arab News'e yolsuzluğa karışan politikacılardan hayal kırıklığına uğradığını söyledi. "Sorumluluk, her ne pahasına olursa olsun iktidarı elinde tutmak isteyen yolsuzluğa düşüyor, diğerleri ise başarısız seçimlerden sonra sokağın desteğini kazanmak için dini ve milliyetçi duyguları sömürüyor. Sivil kanı dökmede üstünlük mafya gibi görünüyor." Dedim. Hayfa merkezli Mossawa örgütü, uluslararası toplumu Gazze'ye yönelik ateşkesi ve saldırıları derhal durdurmaya çağırdı. Bildiri, tebaanın güvenlik baskısı veya zulüm olmaksızın herkes için hareket özgürlüğü konusunda fikirlerini açıklama ve gösteri yapma haklarının reddedilmesini ve Filistin vatandaşlarının mallarına el koyma girişimlerinin reddedilmesini talep etti. Açıklamada, Arap protestocularla çatışmayı kışkırtmak için Arap yerleşimleri ve karma şehirler de dahil olmak üzere yerleşimcilerin organize edildiği belirtildi.

"(The) Telegram uygulaması, Filistinli protestocuları vurmak için gerçek cephane kullanan yerleşimcilerin video kanıtlarının yanı sıra Arapları öldürmek ve fiziksel olarak zarar vermek niyetinde olan sağcı yerleşimci grup konuşmalarının ekran görüntülerini sızdırdı. Pek çok çatışma kışkırtıldı ve polis tutuklamaları ayrımcı oldu." Dedim. Nasıralı bir avukat olan Botrus Mansour, Arab News'e verdiği demeçte, son birkaç günün acı verici olmasına rağmen, uzun vadede olumlu bir sonuç alabileceklerini söyledi. "Yıllardır Arap toplumundaki sorunlardan - şiddetin tırmanmasından bahsediyoruz ve ayrıca bir gün üst düzey yetkilileri görmezden gelen Arap karşıtı ırkçılığın sahada geri dönüşüne ilişkin endişelerimizi de ifade ediyoruz." Dedim. "Şimdi istediğimiz şey, çok uzun süredir, birbirini izleyen İsrail hükümetlerinin hem ev içi Arap şiddetini hem de Araplara karşı aşırı sağcı kışkırtmayı görmezden geldiği argümanının kanıtı. Şimdi ülke bu yanlış politikanın sonuçlarını gördü." Kudüs ve Filistin başbakanı Jamal Dajani, Arab News'e İsrail'deki durumun çok değişken olduğunu ve İsrail Knesset ve hükümet hükümetinin Kahan'ın (aşırılık yanlısı Yahudi hizip) adaptasyonu için "hızla yükselebileceğini" söyledi. ). "Yahudi çetelerinin son 24 saat içinde 48 Filistinliyi linç edip işyerlerine saldırması, özellikle Gazze'deki savaş devam ederse endişelenecek bir şey." katma. Bu arada, eski Filistin Kurtuluş Örgütü yetkilisi Hanan Asredi, son birkaç gündeki olayların Kudüs dahil Batı Şeria'daki Filistinliler üzerinde canlandırıcı bir etkisi olduğunu söyledi.