Thodex'ten kripto para alarak mağdur olan A.Ş.H., avukatı Berke Kaşıkkaralar aracılığıyla İstanbul Anadolu 18. İcra Müdürlüğü'ne başvurarak icra takibi başlattı. Anadolu 18. İcra Müdürlüğü, yetki belgesinde Thodex'e ait 3 ayrı araca haciz konulması talebinin kabulüne karar verdi.
 İcra Müdürlüğü, Thodex firmasının 3 farklı bankadaki hesaplarındaki parasının, mağdur A.Ş.H.'nin alacakları karşılığında rehin verilmesine karar verdi.
Bu kapsamda haciz ihbarı alan bankalardan birinin yanıtında, Koineks Teknoloji AŞ'nin bir şubesinde 3 ayrı hesapta toplam 15 milyon 945 bin 351 lira ve 16 euro yatırıldığı belirtildi.
Haberde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Anadolu 8. Bu tedbir ve hacizlerden sonra gelecek olan bu paralara haciz şerhi konmuştur.
Thodex üzerindeki haciz hakkında gazetecilere açıklama yapan Avukat Berke Kaşıkkaralar, müvekkilinin talebi üzerine icra takibi başlattıklarını belirterek, "Koinesk Teknoloji AŞ, 7 günlük itiraz süresi içinde herhangi bir itirazda bulunmadı. Dolayısı ile dosyalar sonuçlandı, sonra haciz işlemlerine başladık, onların işlemlerinde sırasıyla haciz sürecini başlattık, plakalarına haciz koyduk, taşınmazlarına haciz koyamadık sadece gayrimenkulleri üzerinde haciz." dedi.
Haciz ihbarnamelerini de ilgili bankaya ilettiklerini kaydeden Kaşıkkaralar, "İlgili bankalardan gelen yanıta göre Koineks Teknoloji AŞ'nin hesaplarında toplam 16 milyon TL mevduat var, biz haciz uyguladık. 120 kişi başvurduğu için dosyamızı alamıyoruz. Dolayısıyla müvekkilimiz mağdur." dedi. Avukat Kaşıkkaralar, müvekkilinin ailesine yatırdığı para nedeniyle yaklaşık 50 bin liralık zarara uğradığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte Koineks Teknoloji Anonim Şirketi ilgili tedbirler ve gerekli işlemlerin ardından iflas masasına devredilecek.