Prens William ve Kate Middleton'ın 2011 yılındaki evliliği tüm dünyada büyük yankı uyandırdı ve Cambridge Dükü ve Düşesi'nin evliliğini milyonlarca kişi takip etti.

Ünlü çift 2001 yılında St. Andrews Üniversitesi'nde aynı yurtta yaşarken tanışmışlardı. Üniversite hayatı boyunca birkaç arkadaşıyla yaşamaya devam eden ikili, 2003 yılında ilişkilerini biraz daha ileriye taşımaya karar verdi.
My London'ın haberine göre, Prens William nişanlarıyla ilgili bir röportajda şu ifadeleri kullandı:
Kate'le tanıştığımda, onda özel bir şey olduğunu biliyordum. Onunla ilgili keşfetmek istediğim bir şey olduğunu biliyordum. Bir süredir arkadaşız ve bu iyi bir temel oldu. Çünkü genel olarak birbirimizle arkadaş olmanın büyük bir avantaj olduğuna inanıyorum. Ve buradan gitti.
Uzun süre aşk yaşayan çift, defalarca birlikte basına poz verdi. İkili, ilişkilerinin sonu olarak görülen 2007'de kısaca ayrıldı.
Bu süre zarfında Prens William askeri pilot eğitimine devam ediyordu ve Kate Londra'da çalışıyordu. O sırada William'ın evliliğe hazır olmadığı söylentileri arasındaydı.
Kraliyet uzmanı Katie Nicholl, The Making of a Royal Romance adlı kitabında, Prens William'ın kendini hazır hissetmeden evliliğe adım atmayacağına yemin ettiğini belirtir.
Nicholl, Cambridge Dükü'nün ebeveynleri Prens Charles ve Prenses Diana'nın talihsiz evliliğinden etkilendiğini ve o sırada benzer bir süreçten geçmek istemediğini söyledi.

Nicholl, Prens William hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

Diana uygun bir gelin olarak görüldükten sonra babasının zorla evlendirildiğini biliyordu. Benzer baskılara boyun eğmemek konusunda isteksizdi ve acele etmemeye yemin etti.
Kısa bir süre ayrı kalsalar da daha sonra tekrar bir araya geldiler ve sonunda evlendiler. Çiftin George, Charlotte ve Louis adında üç çocuğu var.
Bir başka Kraliyet uzmanı olan Penny Junior, geçenlerde Prens William'ın büyükannesinin örneğini izleyerek kral olmaya hazırlandığını söyledi.
Cambridge Dükü, ağabeyi Prens Harry'nin kraliyet ailesinden ayrılmasından sonra özel hayatı ve olaylarla gündeme gelir.