2014 yılında ABD'li hedge fon yöneticisi milyarder sübyancı Jeffrey Epstein tarafından seks ticaretinde kullanıldığını ve 17 yaşındayken İngiliz Prens Andrew ile üç kez seks yapmak zorunda kaldığını açıklayan Virginia Giuffre, cinsel saldırıya uğradı ve Manhattan bölge mahkemesinde açtığı davada York Dükü tarafından dövüldü. şikayette bulundu.
Evlilik öncesi soyadı Roberts olan Giuffre, New York eyaletinin Çocuk Mağdurlar Yasası'na dayanarak açtığı davaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Prens Andrew'un bana yaptıklarından sorumlu tutulmasını istiyorum. Güçlüler ve zenginler, yaptıklarından sorumlu tutulmaktan muaf değiller. Umarım diğer kurbanlar konuşarak hayatlarını geri almanın mümkün olduğunu görürler. ve konuşmak. Sessizlik ve korku içinde yaşamadan adalet istemek." dedi.
Temmuz 2019'da Epstein, düzinelerce küçük kız ve kadını taciz etmekten tutuklandığında, BBC'ye kendisine yönelik iddialar hakkında röportaj yapan Prens Andrew (61), Giuffre ile tanıştığını hatırlamadığını savunarak cinsel saldırı suçlamalarını açıkça reddetti. Ancak daha sonra İngiliz kraliyet ailesindeki görevlerinden vazgeçmek zorunda kaldı.
Epstein, Ağustos 2019'da 66 yaşında hapishanede yargılanmayı beklerken hücresinde şüpheli bir şekilde ölü bulunduktan sonra savcılar Prens Andrew'un davada işbirliği yapmadığını açıkladı.
Epstein'ın 2000-2002 yılları arasında 12 yaşından itibaren taciz ve seks ticareti ağının kurbanı olduğunu söyleyen Giuffre, açtığı davada Epstein'ın kendisini Prens Andrew ile tanışmak için Londra'ya getirdiğini ve kendisinin bir İngiliz'in sosyetik kızı olduğunu söyledi. uzun süredir medya baronu. Robert Maxwell. Ghislaine Maxwell'in yardımıyla seks kölesi olarak yakalanan Prens Andrew, onu Maxwell'in Londra'daki evinde, Epstein'ın Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'ndaki malikanesinde ve Virgin Adaları'ndaki mülkünde isteksizce seks yapmaya zorlar. Kendisine özel adasında tecavüz ettiğini ve Epstein, Maxwell ve Andrew'dan gelen açık veya zımni tehditler karşısında itaatsizliğinin sonuçlarından korkarak Andrew ile seks yapmaya zorlandığını sıraladı:
"Andrew'un zenginliği, gücü, konumu ve bağlantıları, kendisini koruyacak kimsesi olmayan korkmuş, savunmasız bir kıza defalarca tecavüz etmesine izin verdi."dedi.
Giuffre ve Prens Andrew'un basında sıkça kullanılan pembe üstlü yan yana fotoğrafı kasaya eklendi.

[Dış Basın]