Kraliyet ailesi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan gazeteci Penny Junior, The Sun'a verdiği bir röportajda Prens William'ın Kral olmaya hazırlandığını, Kraliçe Elizabeth'in yakında tacı bırakacağını iddia etti.

Penny: "William kaderinin ne olduğunu kesinlikle bildiğini ve kabullendiğini düşünüyorum. Büyükannesine özeniyor ve İngiltere'nin yeni Kral'ı olacağı günler çok yakın. Kraliçe tacını devretmeye hazırlanıyor " dedi. 
Mart ayında, ABD TV sunucusu Oprah Winfrey ile yaptığı röportajda Prens Harry, kardeşinin Kraliyet ailesinden ayrılamayacağını iddia etti ve Sussex Dükü, hem erkek kardeşi hem de babası Prens Charles'ın o sırada "tuzağa düştüğünü" söyledi.
Prens Harry ve Meghan Markle'ın patlayıcı röportajı, Kraliyet'in sürekliliği hakkında ciddi soruları gündeme getirdi.Medyada kraliyet ailesiyle ilgili yorumlarıyla tanınan yazar Dame Hilary Mantel, "Sanırım bu oyun bitti. Kurumun daha ne kadar devam edeceğini bilmiyorum" dedi. Telgraf.
Mantel, ikinci Prens William'ın selefleri gibi ömür boyu Kraliyet görevlerini yerine getiremeyeceğini düşündüğünü söyledi.