Pazar günü Arap Koalisyonu'na göre Suudi Arabistan savunma güçleri, güneydeki Necran kentini hedef alan bir balistik füze ve iki Husi patlayıcı insansız hava aracı ele geçirdi.

Devlet haber ajansı SPA'nın raporuna göre BAE dışişleri bakanlığı, bu aşırılık yanlısı saldırıların devamının milislerin tüm uluslararası yasaları ve normları hiçe saydığını yansıttığını söyledi. Bahreyn ayrıca emniyetini ve güvenliğini hedef alacak herhangi bir şeyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Kuveyt dışişleri bakanlığı ise saldırıların Krallığa ve Krallığa tehdit oluşturduğunu açıkladı. İçişleri Bakanları Konseyi, Ramazan ayı boyunca tüm dini, insani ve etik sınırları geçmek ve geçmek için İran destekli milislerin tutulması çağrısında bulundu.

Bu arada Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Dr. Nayef Falah Mubarak Al-Hajraf, Arap Koalisyonu ve Suudi Kraliyet Hava Savunma Kuvvetlerini aşırılık yanlısı Husi milisleriyle birlikte birbirinden farklı ve farklı mücadeledeki başarılarından dolayı takdir etti.

Al-Arabiya TV'nin bildirdiğine göre, koalisyon daha önce iki Husi patlayıcı IHA'sının Khamis Mushait'e ateşlenenler de dahil olmak üzere Krallığın güney bölgelerini hedef aldığını doğruladı. Arap Koalisyonu "Husi milisleri uluslararası insani hukuku ihlal ediyor" dedi. dedim. Suudi savunma bakanlığı da Cumartesi günü erken saatlerde durdu ve Cidde'yi hedef alan belirsiz bir "düşman hava hedefi" olduğunu söyledi. Yemen'deki İran destekli Husi milisleri, önemli petrol altyapısını ve sivil tesisleri hedef alarak Suudi Arabistan'a balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla daha fazla patlayıcı ateşledi.