Singapur bayraklı bir konteyner Gemisi Kolombo açıklarında alev aldı.
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo yakınlarında bir gemide meydana gelen patlama sonucu mürettebat hızlı bir şekilde tahliye edildi.
Sri Lanka donanmasından yapılan açıklamada, MV X-Press Pearl adlı konteyner gemisinin Kolombo'nun yaklaşık 9,5 deniz mili (18 kilometre) kuzeybatısına demirlediği belirtildi.
Haberde, yangının Singapur bandıralı gemide taşınan kimyasal maddelerden kaynaklandığı açıklandı. Geminin 15 Mayıs'ta Hindistan'ın Hazira limanında yüklediği 25 ton nitrik asit ve diğer kimyasallar da dahil olmak üzere 1.486 konteyner taşıdığı belirtildi.
Geminin 25 kişilik mürettebatından Filipinler, Çin, Hindistan ve Rusya uyruklular bulunuyor.
Donanma sözcüsü Indika de Silva, mürettebatın ve kurtarma ve yangın söndürme uzmanlarının patlamadan sonra gemiyi tahliye ettiğini söyledi.
Yetkili, çok sayıda konteynerin de denize yuvarlandığını söyledi.
Sri Lankalı yetkililer, Hollanda ve Belçika'dan uzmanların gemide inceleme yaptığını, Hindistan'ın ise yangınla mücadeleye yardımcı olmak için gemi ve uçak gönderme sözü verdiğini açıkladı.
Sri Lanka hava kuvvetleri tarafından yayınlanan havadan çekilen fotoğraflarda geminin alevler ve yoğun dumanla kaplandığı görüldü.
Silva, şiddetli rüzgarların yangını yoğunlaştırdığını söyledi.
Silva, beş römorkörün yangın söndürme çalışmalarına girdiğini ve onlara yardım etmek için yakınlarda bir donanma gemisinin demirli olduğunu söyledi.