Kocaeli Valiliği tarafından yapılan zorunlu açıklamada, Dilovası ilçesinde ele geçirilen 540.056,19 gram Kokain maddesi ele geçirilmesiyle bazı basın ve medya organlarında "Ele geçirilen ve piyasa değeri 40 milyar lira olduğu öğrenilen kokain maddesi hangi Türk işadamına ait?' ve "Gümrük Muhafaza Müdürü'nü Ahmet Cıbır'ın ihmali" iddialarına yönelik zorunlu açıklamada bulundu.

Valilik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bazı basın yayın organlarında, Kocaeli ili Dilovası Gümrüğünde 2020 yılı Ağustos ayında Gümrük birimlerimizin üstün vazife anlayışı ile 540.056,19 gram Kokain maddesi ele geçirilmesi ile ilgili mesnetsiz haberler yapıldığı müşahede edilmiştir.

Mesnetsiz haberde Gümrük teşkilatımızın bu üstün başarısına gölge düşürmek, kara çalmak için yapılan tüm değerlendirmeler gerçeklikten uzak, mevzuat bilgisinden yoksun bir şekilde yansıtılmaya çalışılmıştır.

"Ruhsar Pekcan döneminde ele geçirildi"

Bu başarılı çalışma Gümrüklerden sorumlu Ticaret Bakanlığımızın bu konulara münhasır analiz merkezinin tespiti, aynı zamanda Bakanlık merkezinin ve bizatihi Sayın Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın Valiliğimize ve operasyonel birimlere talimatıyla takip edilmiş ve başarıyla neticelendirilmiştir.

Dünya için de önemli olabilecek miktardaki bu yakalama aynı zamanda adli birimler tarafından da takip edilmiş ve gerekli süreçler yürütülmüştür.

"Gerçekle ilgisi yok"

Konu bu kadar sarih iken bazı basın yayın organlarında bu olayın gerçekle ilgisi olmadan yanlış değerlendirilmeye açılması; kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadelede başarısı ve kararlılığı gölgelenmeye çalışılan tüm birimlerimizi üzmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ne oldu?

2020 Ağustos ayında Dilovası’nda 540 kilo kokainin ele geçirilmesinde önemli rol üstlenen Kocaeli Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Arslan’ın şubat ayında görevden alınarak Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına atanmıştı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı