Çok sayıda vatandaş Mimar Sinan’ın ustalık eseri 450 yıllık tarihi binanın müze olması gerektiği fikrine katılırken, bir vatandaş Change.org adresi üzerinden “Sıbyan Mektebi Tarih Müzesi Olmalı” başlığıyla imza kampanyası başlattı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin Edirne Anıtlar Kurulu tarafından restorasyonuna başlanan Mimar Sinan’ın ustalık eseri 450 yıllık geçmişiyle yıllara meydan okuyan Sıbyan Mektebi’nin “Tarih müzesi olsun” çağrısı vatandaşlardan karşılık buldu. Lüleburgaz’da bir vatandaşın Change.org adresi üzerinden “Sıbyan Mektebi Tarih Müzesi olmalı” başlığıyla imza kampanyası başlattığı görüldü.

İki günde 300’ü aştı

 

Lüleburgazlı vatandaşların da sosyal medyadan destek verdiği çağrı sonucunda imza kampanyasına 2 günde 300’ü aşkın kişi imza attı. İmza atanların sayısının her geçen gün artması beklenirken, vatandaşlar tarihi binanın Lüleburgaz’ın tarih müzesi olması yönündeki fikirlerini daha yüksek sesle dile getiriyor.

Gerenli ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde yaptığı çağrıyla, tarihi binayı tarih müzesi yapacak iradeye sahip olduğunu söyleyen Gerenli, “Sanat tarihimiz açısından da çok önemli eserler arasında yer alan ve uluslararası yayınlanmış eserlerde yer bulan külliyemizi tanıtmak, dışarıdan gelen misafirlere, halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu bizim için en önemli görevlerden biridir” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Gerenli Lüleburgaz halkının da desteğiyle 450 yıllık tarihi binayı kente müze olarak kazandırma konusunda hevesli olduklarını söyleyerek, “Biz sadece orayı müze yapmayacağız. Buna paralel olarak Sokollu Mehmet Paşa Camii’nin bahçesinde ağaçların bulunduğu alanı da Lüleburgaz halkına kazandırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde çağrıda bulunmuştu.


Hibya Haber Ajansı