Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığına bağlı Araştırma, Yenilikçilik ve Dijital Politika Müsteşarlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 13 Ağustos'ta yapılan duyurunun ardından aşısı tamamlanmış ve seyahat etmek amacıyla Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikasını (EU Digital Covid Certificate) almak isteyen Kıbrıslı Türklerin, Rum Sağlık Bakanlığına gerekli tüm belgeler eşliğinde elektronik bir başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gerekli tüm belgeler, elektronik biçimde www.moh.gov.cyedvc linkinde sunuluyor. Başvuru ve eşliğindeki belgeler, başvuru sahibi tarafından başka bir hareket gerekmeden, otomatik olarak eudcc.tcvac@moh.gov.cy elektronik posta adresine ilerletilecek. Başvurular incelenecek ve prosedür 48 saat içinde sonuçlandırılacak.

Başvuru sahipleri, başvurularının onaylandığı konusunda elektronik olarak bilgilendirildikten sonra, https://www.eudcc.gov.cy/ linkine tıklayarak EU Digital Covid Certificate EUDCC çıkarabilecek.

Hizmet, Çarşamba günü 18 Ağustos 2021 tarihinde saat 12.00’de aktif duruma getirilecek.

Başvuruların sonuçlandırılmasında gecikmelerden kaçınmak için, başvuruların tam olarak doldurularak sunulmaları gerektiği vurgulanmaktadır.”