KKTC'de Avrupa Birliği uyum tasarsı onaylanıyor.
Heyet, Devlet Kanun Tasarısı’nı madde madde oylamaya başladı.
Komisyon, bir sonraki toplantısında yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarına devam edecek.
"Devlet Kanun Tasarısının" Gerekçesi:
Ülkemizde ihtiyaç duyulan sebze, meyve ve diğer ürünlerin kalite standartları, gıda güvenliği ve sağlık kurallarına uygun olarak Sebze haller aracılığıyla serbest rekabet koşullarında tescil edilmesi; verimli mal temini, dağıtımı ve satışı; üreticilerin ve tüketicilerin haklarını ve çıkarlarını korumak; ticari mal ticareti ile uğraşan kişilerin faaliyetlerini düzenlemek; Salonların altyapısını modernize etmek ve işletmek; Mal alımı, satımı ve devri, olayların kuruluşu, işletilmesi, yönetimi ve kontrolüne ilişkin usul ve esaslar, işleticinin sorumlulukları, kanuna aykırı fiillerde uygulanacak yaptırımlar, bakanlıkların ve belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları. Bireylerin mal satışında uymaları gereken kurallar ile uyuşmazlık halinde Hakem Kurulunun görevlerine ilişkin esasları düzenleyen “Kanun Tasarısı” genel olarak üretici ve tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumaktadır.
Komite toplantısına Başbakan Ekonomi ve Enerji'den Evren Zeki Gücel, Ticaret Bakanlığı'ndan Zalihe Uzun ve Savaş Metcooğlu ve Tarım Bakanlığı'ndan Berna Kamçı Altun davet edildi.
UBP Milletvekili Hasan Taçoy başkanlığındaki heyete CTP Başkan Yardımcısı Özdil Nami, HP Milletvekili Tolga Atakan, UBP Milletvekili Özdemir Berova, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe katıldı. Komite toplantısına CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve CTP Milletvekili Erkut Şahali de katıldı.