KKTC CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, "Bizim ülkemizde, bizim yurttaşımız faili meçhul cinayete kurban gitti, Kutlu Adalı soruşturmasında Türkiye’den önce adım atılması gerekirken, Türkiye'nin KKTC'den önce hareket etti " dedi.
Özdenefe, geçmişte KKTC’de işlenen en karanlık cinayet ve travma yaratan bir olay olduğuna dikkat çekerek soruşturmanın derinleştirilmesini ve faillerinin en yakın zamanda yakalanmasını ve bu konuda Türkiye’den önce soruşturmasında adım atmalıydık” dedi.
Başbakan Ersan Saner’in konuyla ilgili Türkiye ile istişare etmesi gereken kişi olduğunu belirten Özdenefe, “Ancak Saner, cinayetle ilgili ifadelerin ardından ‘iddia, bir şey olursa gereken yapılır’ gibi ifadelerle konuyu geçiştirmeye çalıştı” dedi, bu kabul edilebilir bir şey olmadığını vurguladı.
Hükümetin bakış açısının rahatsız edici olduğunu söyleyen Özdenefe, “Bizim ülkemizde, bizim yurttaşımız faili meçhul cinayete kurban gitti. Toplum için önemli olan hakikatın ortaya çıkmasıdır. ‘Ne yaparsak yapalım, bir yere ulaşamayız’ bakış açısını doğru bulmuyorum” dedi.