BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute'nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile temasları Yunan medyasına yansıdı.
Alithia gazetesi, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute'nin bu akşam adaya gelmesinin beklendiğini hatırlattı.
Gazete, Lute'nin yarın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile görüşeceğini ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulidis'in AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere hazır bulunacağını bildirdi.
Lute'nin yarın Anastasiades ile yapılacak görüşmede Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlaması ve Türkiye'nin "iki devletli çözümde ısrar edip etmediği" hakkında bilgi vermesinin beklendiğini belirten gazete, Anastasiades'in de konuyla ilgili konuştuğunu bildirdi. Bu konu. Türkiye'nin kapalı Maraş bölgesindeki eylemlerine ilişkin görüşlerini kendisinin bildirmesinin beklendiğini vurguladı.
Öte yandan gazete, KKTC Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'in AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere Lüksemburg'a gittiğini, Christodoulides'in yapılacak toplantıda Türkiye'nin kapalı Maraş bölgesi ve Kıbrıs sorununa ilişkin tutumu hakkında "bilgi vereceğini" yazdı.
Haberde, Anastasiades'in 24-25 Haziran'da Brüksel'de yapılacak AB zirvesine katılacağı ve 25 Haziran'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşeceği hatırlatıldı.