Organize suç lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarla gündeme gelen Taner Ay ve Ersin Tatar'ın bir fotoğrafı, kendisini "iş adamı" olarak tanıtan Osmanen Germania'nın yöneticilerinden biriydi.

2018'de Almanya'da yasaklanan "Osmanen Germania" çetesinin yöneticilerinden Taner Ay, Instagram hesabından Türkiye'de birçok bakan ve AK Parti'nin birçok önemli ismiyle Ersin Tatar gibi samimi fotoğraflar paylaştı.

Yasaklı örgüt lideri Ay'ın Instagram hesabına bakıldığında Tatar ile 18 Aralık 2019'da Ankara'daki "JW Marriott Hotel"de tanıştığı görülüyor.

Geriye dönük bir analiz, dönemin Başbakanı Ersin Tatar ve ardından Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın davetlisi olarak aynı anda Ankara'yı ziyaret ettiğini ortaya koyuyor.

RÖPORTAJIN İÇERİĞİ

Tatar ve suç örgütü lideri Ay'ın görüşmesinin içeriği merak konusu oldu.

Ayın çete bağlantısı

Almanya'da kendisini "Türk hükümetinin militan kolu" olarak gören ve 31 alt örgütü bulunan Osmanen Germania (Alman Osmanlıları) çetesinin AKP hükümetiyle ilişkisi 6 Ağustos 2019’ta die Welt haberinde ortaya çıktı.

Buna göre Taner Ay, 2018 yılında Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından yasaklanan Osmanen Germania'nın Duisburg Başkan Yardımcısı iken AKP bakanlarıyla sık sık temas halindeydi. İddiaya göre Taner Ay sayesinde ağ hakkında bilgilere ulaşmak mümkün.
Gruptaki ve Türkiye'deki 'kilit pozisyonlar' arasında bu ağda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun adı öne çıkıyor.

Güvenlik yetkililerine göre çete, Türkiye'de genel seçimlerin yapıldığı 2015 yılında kuruldu. Osmanen Germania çetesinin Almanya'daki bazı Erdoğan yanlısı gösterilerin arka planında Erdoğan hükümetini eleştirenlere baskı yapmaya çalıştığına dair şüpheler var.

Taner Ay'ın Duisburg Başkan Yardımcısı olduğu çetenin bazı üyeleri şantaj, gasp, kaçakçılık ve yaralama gibi suçlardan hüküm giydi. Çeteden ayrılan eski üyelerden bazıları, 'suikast görevi' bile aldıkları bilgisini basınla paylaştı.

Alman basınında, çetenin AKP ile bir aracı aracılığıyla temas kurduğuna dair iddialar dikkatleri Taner Ay'a çevirdi. Ay, sosyal medya hesaplarında Türkiye'de önemli bağlantıları olan başarılı bir iş adamının profilini çiziyor. Sosyal medya hesaplarında sürekli olarak pahalı arabalar, bakanlar ve AKP'lilerle fotoğraf paylaşan Ay, çalışmalarını "savunma sanayi, silah sanayi" olarak nitelendiriyor.