KKTC Başbakanı Ersan Saner, bazı bakan, milletvekilleri ve bürokratlarla birlikte Tatlısu'ya giderek vatandaşlarla bir araya geldi.
"Atık Yönetimi Projesi" etkinliği için Tatlısu'da bulunan Başkan Ersin Tatar da Tatlısu Belediyesi Nikah Salonu'ndaki toplantıya katılarak halka hitap etti.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dünyayı etkisi altına alan böylesi bir salgında yönetimin ve önlem almanın kolay olmadığını, hükümetin olağanüstü bir gayretle projeleri sürdürdüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı'nın yıl dönümünde adaya geleceğini hatırlatarak, ziyaret sırasında önemli mesajlar verileceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs sorunu bağlamında karamsar olmak için bir neden olmadığının altını çizerek, "Dünyanın en güzel yerinde, Anavatan Türkiye'nin desteğiyle barış ve huzur içinde yaşıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon görüşmelerinin çöktüğünü ve bundan sonra iki egemen devlet temelinde çözüm aranacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Annan Planı döneminde Avrupa Birliği'nin evet diyen Kıbrıslı Türklere verdiği sözleri tutmadığını hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Tatar, Cenevre görüşmelerinin ardından Kıbrıslı Türklerin iki egemen eşit devlet kriteriyle yeni bir vizyon geliştirdiğini ve bu vizyonun diplomatik çevrelerde ellerini güçlendirdiğini vurguladı.
Tatar, “Bizim duruşumuz Kıbrıs'ta iki ayrı devlet ve halk olduğu ve Rumlar kadar egemen olduğumuz yönündedir. Davamızı en etkili şekilde savunuyoruz. Boş durmuyoruz, kendi kendini yöneten bir demokraside ciddi adımlar atabilecek durumdayız. Anavatan Türkiye her zaman Kıbrıslı Türklerin yanındadır" dedi.
Türkiye ile 0 anlaşma ile çalışmanın elini güçlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, "Bu güçlü uyum ve destek, ülkeye hizmet açısından son derece önemlidir" dedi.