BRT'de katıldığı özel yayında ülkesinde yönelik açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersan Saner şu ifadeleri kullandı:

*"15 Aralkık’ta biz hükümet olduğumuzda 2020 yılı boyunca dünyada kovid 19’dan etkilenen insan sayısı 70 milyon idi. Hayatını kaybeden insan sayısı ise 1 milyon 690 bin idi… Dün itibarıyla kovid 19’dan etkilenen insan sayısı 190 milyona ulaştı. Hayatını kaybeden insan sayısı 4 milyon 100 bine yaklaştı. Yani 2020’nin ilk 9 ayındaki rakamın nerdeyse bir buçuk katı artış var… Dünyada durum bu iken biz aldığımız tedbirler sayesinde vaka ve hayatını kaybedenler bakımından dünyanın en iyi beş ülkesi arasındayız. Rum kesinin nüfusu bizden 3 kat fazla olmasına rağmen, vaka sayısı onlarda bizden 12 kat fazla, hayatını kaybeden sayısı da 10 kat fazladır. 150 bin insanımız çift doz aşısını yaptı. 3’ncü dozlara başladık, devam edeceğiz. 19 Temmuz’dan itibaren bileklik sayesinde artık pozitif olan herkesi evlerinde takip ediyoruz. Temaslıların tamamı ise evlerinden takip ediliyor. Bu da bizi ekonomik olarak rahatlatıyor."

*"Türkiye ile birlikte daha çok üreten gelişen bir KKTC istiyoruz. Güvercinlik’te yapılacak yeni sanayi bölgesi, Güzelyurt ve Mesarya ovalarının Türkiye’den gelen suya kavuşmaları buralarda niş ürünlerin yetiştirilmesi ve satılması bu anlayışın göstergesidir."

*“13 yıllık parlamenterlik, Bakanlık ve sonunda Başbakanlık deneyimlerim var. Yıllardır UBP’nin her kademesinde görev yaptım. Bu ülkede gerçekleşmeyenleri gerçekleştirmek ülkemizi ve partimizi vizyonumla , ileri noktalara taşımak için adayım. Vizyonumla birlikte üreteceğimiz projeleri, Anavatan Türkiye ile kurduğumuz ikili ilişkiler çerçevesinde çok rahatlıkla gerçekleştirebileceğimiz düşüncesindeyim. UBP’nin de çizmiş olduğum bu portredeki bir Başkan’la yola devam edeceğine yürekten inanıyorum."

*"Dedikodu ile iş yapılmaz. Devam eden bir hükümet var. Şu an bizim farklı bir hükümet arayışı içine girmemizi gerektiren bir konu yok. Ama demokrasilerde hiçbir hükümet, hiçbir kimse seçeneksiz değildir. Dolayısı ile çok keskin konuşmak doğru değildir. Tekrar ediyorum ama; Her hangi bir sıkıntı olmazsa yeni bir hükümet arayışına girmemiz söz konusu olmaz. Biz bu hükümeti 7 Kasım’dan sonra CTP ve HP’den gereken cevabı alamadığımız için kurduk. Bu da unutulmamalıdır. Bir sıkıntı olursa ona göre bakarız. Ya başka hükümet arayışına gireriz ya da erken seçime gideriz. UBP’nin erken seçimden hiçbir çekincesi yoktur. Direk erken seçim seçeneğini gündeme taşırız. Kimin iktidar, kimin muhalefet olacağını görürüz.