Hizmet Sendikası (HİZMET-SEN) tarafından 2018 yılında devlete açılan dava sonuçlandı. Buna göre, Din İşleri Dairesi Değişiklik Yasası'na yeni eklenen 8B maddesi gereğince Din İşleri Komisyonu adında bir komisyonun halk arasında bilinen ismi ile "Kur'an Kursu" düzenleme yetkisi elinden alındı. 

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Erhan Arıklı, Sivil Düşünce'ye verdiği açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin Kur'an Kurslarının kapatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Erhan Arıklı, "Müsllümanların kutsal ayı olan Ramazan ayında Anayasa Mahkemesi tarafından Kur'an Kurslarının kapatılmasına yönelik bir karara imza atması zamanlama açısından manidardır. Din adamları işlerini yapar ve din eğitimi almak için gittiği kurslardan eğitimini alır. Din görevlileri, kurslara gelen inananlara hizmet vermek durumundadır. 2018 yılında açılan bir davanın Ramazan ayında sonuçlanması zamanlama açısından da içeriği açısında da kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arıklı, sorunun çözümüne yönelik yasal zeminde çözüm bulunacağını kaydederek, "Hükümet olarak Meclis'te çalışmalarımız başladı. Önümüzdeki hafta Kur'an Kurslarında dini eğitimlerin verilebilmesi yönünde yeni düzenlemeyi hazırlamış olacağız." dedi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı
sivildusunce.com