Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinde son aylarda yaşanan ekonomik sorunların çözümü için atılacak adımları görüşmek üzere siyasi bir konferans düzenledi.

Konferansın açılışında konuşan Kim, ülkedeki olası gıda kıtlığı konusunda uyardı ve halkını genişletilmiş Covid-19 kısıtlamalarına hazırlıklı olmaya çağırdı.

Kore Merkez Haber Ajansı ayrıca Kim Jong Un'un Kuzey Kore'nin "mevcut uluslararası durumla" nasıl başa çıkması gerektiği konusunda bir tartışma çağrısında bulunduğunu da yazdı.

Raporda, Kuzey Kore liderinin ABD veya Güney Kore hakkında özel bir açıklama yapmadığı vurgulandı.

Kuzey Kore'de ekonomi kötüleşirken, geçen yaz yıkıcı tayfunlar ve seller ülkenin mahsullerini büyük ölçüde etkiledi.

Salgın nedeniyle diğer ülkelerle sınırlarını kapatan Kuzey Kore'de, iktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesinin ilk genel kurul toplantısında Kim, ülkedeki gıda kıtlığının durumunun "artık gergin olmadığını" söyledi ve bunun için çağrıda bulundu. Yetkililer tarımsal üretimi artırmanın yollarını aramaları için emir verdi.

Kuzey Kore'de yetkililer, daha önce Dünya Sağlık Örgütü'ne ülkede Covid-19 vakası olmadığını duyurmuştu.

Virüsle mücadelenin "ulusal varlık sorunu" olarak görüldüğü Kuzey Kore'de yetkililer, Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) verdikleri son raporda ülkede hiç kimsenin COVID-19'a yakalanmadığını bildirdi.