Kılıçdaroğlu, kavgadan ve ayrıştırmadan bıktığını ifade ederek, “Artık kavgadan, ayrışmadan, birbirimizin aleyhine konuşmaktan bıktık. Bir de kucaklaşalım. Bir araya gelelim, sohbet edelim. Ülkenin dünya kadar sorunu var, o sorunları çözelim. Bunu yapacağız. Ülkeye mutlaka huzur ve her eve bereketi getireceğiz." dedi.

Kemal kIlıçdaroğlu, gençlere de seslenerek, "Gençler, umutlarını başka ülkelerde değil, kendi ülkesinde çalışarak, üreterek, alın teri dökerek kazanmasını bilmeli ve kazanmalı. Siyaset kurumu da bunun altyapısını mutlaka oluşturmalı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Karadeniz Bölgesinde yetişen ürünlere de değindiği konuşmasında, "Karadeniz bölgesi için çay ve fındık stratejik üründür. Karadeniz’de yetişen fındık, sadece bizim ülkemiz için değil, dünya için de son derece değerli bir üründür. Bu fındığı dünyada üreten bir numaralı ülkeyiz. Elin oğlu bizim ürettiğimiz fındıktan milyar doları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanmıyor. Nasıl oluyor da bizim döktüğümüz alın terini başkaları kazanıyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu2nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sözüm söz, bay Kemal’in sözü fındık 4 doların altına asla düşmeyecek. ‘Bay Kemal, sen parayı nereden bulacaksın’ diyecekler. Giresun Meydanı’ndan söylüyorum. Sen beşli çetelere dolar buluyorsun. Beşli çetelere avro, para buluyorsun. Fındıkçıya gelince ‘Parayı nereden bulacaksın’ diyorsun. Onlardan alacağım, söke söke alacağım ve sizlere vereceğim.

Sandığa gideceğiz, oyumu kullanmadan önce elimizi vicdanımıza koyacağız. Kul hakkı yiyenlere oy vermeyeceğiz. Yüce yaradan 'Kul hakkı en büyük günah’ diyorsa, malı götürene, hırsızlık, yolsuzluk yapana, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyene oy veremeyeceğiz.

Kul hakkı yiyenleri asla affetmeyeceğim. Burunlarından fitil fitil getireceğim. Hiç endişe etmeyin. Bu milleti kuru soğana bile mahkum ettiler. Çözeceğim, hiç endişe etmeyin.

Yüreğim ne kadar açıksa beni öyle bilin. Terör, bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın, nerden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz. Bunu hepinizin bilmesini isterim. Allah’ın yarattığı bu güzel dünyada huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Elin oğlu büyüyor, elin oğlu gelişiyor, biz giderek küçülüyoruz ve gelirlerimiz düşüyor. Gençlerimiz geleceğini yurt dışında arıyor. Bütün köy okullarını açacağız. Köy okullarında öğretmenler olacak. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağız. Hiç endişe etmeyin.”

Hibya Haber Ajansı